Sağlık

Strese İyi Gelen Sakinleştirici Yiyecekler

Strese İyi Gelen Sakinleştirici Yiyecekler

Gergin ve stresli olduğunuzda vücut hemen kortizol hormonu salgılamakta, ve bazı besinler yiyerek kortizol hormonunu düşürüp kendinizi iyi hissedebilirsiniz. Doğal sakinleştirici özellikleri olan bu besinler duygusal anestezi gibi kendinizi iyi hissettirmeye yarıyor. Bu besinler sizi rahatlatırken aynı zamanda enerji de vermektedir.

İşte sizi rahatlatacak ve oh be diyecek besinler:

-Kuşkonmaz

Yüksek oranda lif ve folik asit bulunmaktadır, strese iyi gelir yemekte sevmiyorsanız sote ya da ızgara şeklinde tüketebilirsiniz.

-Avokado

Strese iyi gelir, hasarlı hücrelerin onarımını sağlar, beta karoten ve E vitamini bulunur.  Folat, B vitamini bolca vardır ve vücudu strese karşı dayanıklı olmasını sağlar.

avocado-superfood

-Yaban mersini

Antioksidan, C vitamini açısından zengin, stresle mücadele etmeye yardımcı olur. Çilek, ahududu, böğürtlen gibi meyvelerde stresle mücadeleye yardımcı olmaktadır.

Blueberries

-Kaju fıstığı

Fındık, fıstık gibi besinlerde çinko bulunmaktadır, vücut çinko vitaminini tutamadığı için günlük almak gerekir. Günde bir avuç stresle baş etmeniz için yeterli gelecektir.

635848368496536327-339677712_raw-cashew-nuts

-Papatya çayı

Harika bir sakinleştirici özelliğine sahip olduğu yapılan araştırmalarda kanıtlanmıştır, Günde bir kupa sizi sakinleştirmeye yetecektir.

3577706

-Çikolata

Aşırıya kaçmadan çikolatanın her zaman sakinleştirici özelliği olduğu kanıtlanmıştır. Özellikle bitter çikolata kan basıncını düşürerek strese iyi gelmektedir.

 

 

-Sarımsak

Çok güçlü antioksidan barındırmaktadır, serbest radikallerle mücadele ederek hücre hasarlarını tamir etmektedir. İnanılmaz güçlü etkileri vardır her şeye iyi gelen nadir besinlerden biridir. Stres bağışıklık sistemini zayıflatır her gün tüketilmesi gerekir.

garlic

-Yeşil çay

Kafein içermese de içerisinde bulunan theanine denilen amino asit zihinsel performansı artırmaya yardımcı olur ve beyin güçlendiricidir. Her gün iki fincan yeterlidir.

hyson_green_tea-2

-Yulaf ezmesi

Serotonin hormonu çalıştırarak kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olur. Özellikle kahvaltılarda tüketilmesi gereken besindir, aynı zamanda yüksek lif oranı ile de metabolizmanın düzgün çalışmasına yardımcı olur.

-Portakal

C vitamini deposu, hasarlı cildin onarılmasına yardımcı olur.

antalya-180725_960_720

-Ceviz

Alfa-linolenik asit ve omega-3 yağ asidi hafızayı korumaya yardımcı olur, aynı zamanda beynin  erken yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır.

Walnuts with leaf.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı