Sağlık

Sea Buckthorn Oil-Deniz Yosun Yağı

Sea Buckthorn Oil-Deniz Yosun Yağı

Adından da anlaşılacağı gibi deniz otu yağı denizden gelmiyor, yüzyıllardır Avrupa ve Asya’da yaşlanma karşıtı ürün olarak kullanılıyor.

Cengiz Han tarihinde ve Yunan kültüründe de adı geçen deniz otu yağı, iki çeşit yağ olarak tohum yağı ve meyve yağı olarak kullanılır.

Besleyici sarı turuncu meyvelerden üretilmekte, tohumlarından da yağ elde edilir, iki yağ arasında belirgin farklılıklar bulunur, meyve yağı koyu kırmızı olurken, tohum yağı soluk sarı renkli ve daha sıvı haldedir.

 

Yosun yağı kullanımı:

Hanedan yağı olarak da bilinen deniz otu yağı hekimlikte ve doktorlar çeşitli sağlık sorunun hafifletilmesine yardımcı olmak için de kullanılır.

-Deniz otu kabuğunun, öksürüğe, kan dolaşımını teşvik etmesi, sindirime yardım etmesi ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olduğu bilinmekle beraber cildi iyileştirici olarak da kullanılmaktadır.

-Her gün deniz yosunu yağı kullanmak, cildinizde ve vücudunuzdaki dokuları besleyerek yaşlanma belirtilerini yavaşlatmaya yardımcı olur.

-Yanıkların, yaraların, güneş yanıklarının iyileşmesine yardımcı olurken, kızarıklık alerjik kaşıntıların ve cilt hasarlarının da iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

-Deniz otu yağı, bir çok cilt sorunlarını azaltmaya yardımcı oasitik yağlarlurken, akne, dermatit, cilt sıkılaştırma, kuru cilt, egzama, deri ülserleri gibi sorunları azaltmaya yardımcı olurken yaraların üzerine doğrudan sürülerek iyileştirici özellikleri bulunmaktadır.

-İçerisinde bütün meyvelerden 12 kat daha fazla C vitamini bulunan deniz otu yağı, içerisinde 190’dan fazla besleyici madde ve phyonutrient içermektedir.

-Yüksek miktarda lif içerir, vitamin, mineral ve protein bulunan süper bir gıdadır.

-E Vitamini havuçtan 3 kat fazla olan deniz yosunu yağı, A vitamini içermesi serbest radikallerin hasarını önleyici önemli bir enzim bulunmaktadır.

-Omega-3,6,7 ve 9 içeren tek ve mükemmel bir bitki yağıdır.

-Karotenoidler, toko trienoller ve tokoferoller gibi besinler açısından zengin olan deniz otu, bakır, demir, selenyum ve manganez gibi vitaminleri içerisinde bulundurur.

-Deniz otu yağı, mukoza zarlarının önemli bir bileşeni olan doymamış yağ asitlerinin önemli bir bitki besin kaynağıdır.

-Çekirdek yağında omega-3 ve 6 özellikle de linoleik asit ve alfa linoleik asit oranı %70 içerir, ayrıca omega-7 yağ asitleri içermesi bakımından çok önemli bir yağdır.

-Sağlıklı ve besleyici bir yağ olan deniz yosunu yağı, antioksidan, anti-inflamatuar ve antiviral özellikleri içermektedir.

-Cildin esnekliğini, hidrasyonunu ve yenilenmesini sağlar.

-Sivilceleri tedavi etmeye ve önlemeye yarar cilt sorunları üzerinde önemli faydalar sağlamaktadır.

-Deniz otu yağını kullanacağınız zaman soğuk preslenmiş olmasına dikkat edin, yanıkların ve kesiklerin üzerine doğrudan uygulayabilirsiniz.

-İçten de alabilirsiniz doz olarak günde iki kez 5 miligram alınabilir, tedavi süreci hastalığa bağlı olarak uzman karar versin.

-Cildinize uygulamadan önce kolunuzun üzerine sürerek test edin, kullanacağınız zaman 3 aydan fazla kullanmayın, bağırsak, böbrek ve karaciğer hastalıkları olan kullanmasın.

-Kan şekeri düşürücü özelliklere sahip kullanmadan önce doktora danışın, hassasiyetiniz olabilir, 12 yaş küçük çocuklarda kullanmayın.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı