Güzellik

E vitaminin Saç ve Cilt İçin Önemini Biliyor musunuz?

E vitaminin Saç ve Cilt İçin Önemi

E vitamini, sağlık, güzellik ve gençleşmek için yağda çözünen bir antioksidandır, içerisinde tokotriyoller, tokoferolleri kapsayan sekiz bileşen bulunmaktadır.

Dolaşımı artırır, kan şekerini düzenler, beyin hasarını önler, kanserlere karşı korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

E vitamini açısından zengin besin kaynakları, tam tahıllar, hindistancevizi yağı, fındık, avokado, ıspanak, ayçiçeği ve zeytinyağı gibi besin maddeleridir.

E vitamini saç ve cilt sağlığı için çok önemli bir vitamin olmakla birlikte E vitamin açısından zengin bir çok sağlık ve güzellik ürünleri bulunmaktadır.

 

Saç ve cilt için E vitaminin faydaları şunlardır:

1-Saç büyümesini uyarır

Hasarlı saç köklerinin onarılmasına yardımcı olur, antioksidan özelliği vardır ve saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur.

Ayrıca saçların grileşmesini önler, saçları sağlıklı ve parlak hale getirir.

Saç diplerine E vitamini, hindistancevizi yağı ve zeytin yağı karıştırarak dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın, 30 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayın. Haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

2-Cilt yaralarını iyileştirir

E vitamini, yara izlerini iyileştirir, antioksidan özelliklerinden dolayı hasar görmüş cildin iyileşmesine yardımcı olur. Hasarlı dokuları onarırken, cildin iyileşmesini hızlandırırken nem tutma özelliğini de sağlar.

3-Kırışıklıklar ile savaşır

Yaşlanmaya ve yaşlanma belirtilerine karşı savaşır, güneşin zararlı etkilerine karşı serbest radikallerle savaşarak kırışıklıkların önlenmesine yardımcı olur.

Cildin kollajen üretimini artırmaya yardımcı olarak kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerini önler.

Yatmadan önce E vitamini kapsülü cilde doğrudan masaj yaparak uygulayın, düzenli olarak kullanıldığında yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmaktadır.

4-Pigmentasyon lekeleri

Vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan koyu pigmentasyon lekelerini E vitamini kullanarak iyileştirebilirsiniz.

E vitamini kapsülünü, 1 tatlı kaşığı hint yağı ile karıştırarak cilt lekeleri üzerine masaj yaparak akşamdan uygulayın ve 1 ay boyunca uygulayın.

5-Kurumuş elleri nemlendirir ve yumuşatır

Kuru ve pürüzlü elleri nemlendirir, cildi yumuşatır ve nemli kalmasını sağlar, cildin sarkmasını önler.

Vücut losyonu ve E vitamini kapsülü karıştırarak ellerinize ve vücudunuza masaj yaparak uygulayın.

 

6-Gebelik çatlakları

Kilo alıp vermekten kaynaklanan gebelik çatlakları gibi izleri kollajen liflerinin oluşumuna yardım ederek cildin esnekliğini artırarak gebelik izlerini yok eder.

E vitamini kapsülü ile limon suyunu karıştırın, izlerin olduğu yerlere masaj yaparak sürün ve streç film ile sarın 30 dakika bekletin, sonra durulayın. Çatlak izlerinin yok olması için bir kaç ay boyunca uygulama yapın.

Hindistan cevizi ve zeytin yağı ile masaj yapabilirsiniz.

 

7-Çatlamış dudaklar için

E vitamini yağı, dudakları nemlendirir esnek ve yumuşak hale getirerek tedavi eder.

E vitamini kapsülü dudaklara sürerek kuruluğu ve çatlamış dudakları iyileştirebilirsiniz.

 

8-Tırnakları güçlendirmek için

Tırnaklar dış etkenlerden zarar görür, çatlar ve kırılır,güçlü, sağlıklı tırnaklara sahip olmak için E vitamini kullanabilirsiniz.

Ilık su içine E vitamini kapsülü kabın içine ilave edin ellerinizi 15 dakika bekletin, ayrıca yatarken tırnaklarınıza E vitamini doğrudan masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

9-Dermatit

Cilt iltihaplanmasına, kızarıklık, kaşıntı, şişme, dermatit belirtilerini ve hasarlı cildin hızla iyileşmesini sağlar.

E vitamini doğrudan akşamları uygulayın ve sabah durulayın.

Vücudun doğal olarak iyileşmesi için E vitamini açısından zengin besinler ile beslenin, zeytin, zeytinyağı, keten tohumu yağı, buğday, fıstık ezmesi, hindistancevizi ve ayçiçeği gibi E vitamini açısından zengin besinlerdir.

10-Kırılmış saç uçları

Fön, düzleştirme, kıvırma gibi işlemler ile saçların uçları yıpranır, saçların uçlarına E vitamini kapsülü uygulayarak saç sorunlarından kurtulmuş olursunuz.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı