Güzellik

Cildi Sıkılaştıran Anti-Aging Vitaminler

Cildi Sıkılaştıran Anti-Aging Vitaminler

Cildinize bakmak için asla geç değildir, şimdi koyacağınız kurallar yıllarca size fayda sağlayacaktır. Derimize ne kadar bakarsak cildimiz o kadar yavaş zarar görür, 40’lı ve 50’li yaşlarımızda sağlıklı görünebilir, cildimizi yumuşak ve parlak yaparak zarifçe yavaş yaşlanarak harika görünüme sahip olabiliriz.

Başta bilinmesi gereken cilde en iyi şekilde nasıl bakılması gerekir, kırışıklıkları, yaş lekelerini ve renk değişikliklerini önlemeye ve azaltmayı sağlamaktır.

Anti-aging için doğal bir yaklaşım ile mümkün olan en iyi organik yaşlanmayı önleme rejimine sahip olmak için bilmemiz gereken kuralları öğrenmek.

İşte doğal yaşlanmanın en iyi kurallarından bazıları cildimizin hasar görmeden yaşlanmasının hızını önlemek, iyi bir diyet ile beslenmek, iyi bir uyku ve güneş ışınlarından korunarak cildinizin en iyi şekilde görünmesini sağlamak.

50’lili yaşlara gelindiğinde kolajen tabakanın çoğunu kaybetmiş olursunuz, cildin parlaklığı yok olur deri incelir, göz kapakları kapanır, kılcal damarlar ortaya çıkar ve çizgiler derinleşir.

Kermid içeren nemlendiriciler ve sulu kalmak cildinizin kolajen üretiminin devam etmesine yardımcı olur.

Cildinizin gençliğini ve güzelliğini korumak için bilinir ve doğal ürünler kullanmaya özen gösterin.

 

Cildinizin sıkı kalması için en iyi anti-aging vitaminler:

-A vitamini

A vitamini serbest radikaller tarafından zarar gören cildi hücre yenilemesi ile tamir ederek kollajen oluşumuna yardımcı olmaktır.

A vitamini açısından zengin yağlar,

Gilia tricolor- Kuşgözü tohumu yağı

Havuç yağı

Sea buckthorn oil

 

-B3 Vitamini

Nemlenmeyi artırır, kızarıklığı azaltır, melaninin cildin yüzeine ulaştırarak güneşin zararlı etkilerinden koruma sağlar.

B3 vitamini cildin dış koruyucu tabakası olan seramidlerin ve yağ asitlerinin üretimini artırdığı kanıtlanmıştır, özellikle kuru ve hassas ciltler için mükemmel nem dengesi sağlar.

 

-C Vitamini

Kırışıklık ve sarkmayı tetikleyen serbest radikallerle savaşarak cildi pürüzsüzleştirir ve lekelerin rengini açarak cildi besler, kolajen üretimini artırarak yaşlanma belirtilerini azaltır.

 

-Ceramidler

Seramitler cildin dördüncü katında bulunan doğal bileşenlerdir hücre aktivitelerini düzenleyerek ciltte nem tutulmasını sağlar. Seramitlerin azalması ciltte iltihaplanma ve kırışıklıklara neden olur.

 

-Qoenzim Q10

Tüm insan hücrelerinde bulunur yağda çözünür, güneşin zararlarını azaltır serbest radikallerle mücadele ederek kolajen üretimini uyarır, anti-inflamatuar ve antioksidan içerir cilde kolayca nüfuz eder.

 

-E Vitamini

E vitamini tokotriyenoller ve tokoferoller diye iki tür moleküldür, sağlıklı hücreler için gerekli olan yağda çözünür bir antioksidandır.

Cildi korur, güneş hasarlarını düzeltir, kuruluğu önleyerek cildi nemlendirir, antioksidanlarla birlikte kullanıldığında mükemmel sonuçlar alınır.

 

-Yeşil çay

Yaşlanmayı önleyici özelliklere sahip A, E,C vitaminleri bulunurken güçlü antioksidanlar bulunur, hücre yaşlanmasını hızlandıran kolajenin çapraz bağlanmasını  engelleyerek yaşlanmayı önler.

Yapılan araştırmalarda 5 hafta tüketilen yeşil çay ciltte güçlü fotokimyasal vekoruyucu etkileri olduğu kanıtlanmıştır.

 

-Hiyalüronik asit

HA cildimizde doğal olarak bulunur ve suyu tutma kabiliyetine sahip, cildin nemli kalmasını sağlarken 6 litreye kadar su tutma özelliğine sahip, yaşla birlikte kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur.

 

-K Vitamini

Vitamin K gözlerin altındaki koyu halkaları azalttığı yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.

 

-Peptitler

Peptitler, uzun veya kısa zincirli amino asitlerden oluşan proteinlerdir, hücrelere sinyal göndererk nasıl işlev yapacaklarını yani kolajen tabakasının yıkıldığında üretmesi gerektiği sinyali gönderir.

 

-Retinol

Vitamin A türevi olan retinol ölü hücrelerden kurtulan ve hücre onarımını sağlayarak kolajen ve elastin hücrelerini çalıştıran anti-aging bileşendir.

Eğer bir retinoid ürün kullanacaksanız gece kullanılması tavsiye edilirken, onun yerine alternatif olarak antioksidan açısından zengin bitki yağlarıi C vitamini peelingi veya güneş kremi kullanabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı