Sağlık

Detoks Diyetinde Dikkat Etmeniz Gereken Kurallar

Detoks Diyetinde Dikkat Etmeniz Gereken Kurallar

Mevsim geçişlerinde, kış ve ilkbahar mevsimlerinde bedenimizin temizlenmesi gerekir. Vücudumuzda kış boyunca birikmiş olan toksinler bedenimizde kaldığı sürece bizi zehirler ve bağışıklık sistemini zayıflatır. Birikmiş olan toksinleri bedenimizden atarak vücut temizliği yapılması gerekir.

Oruç tutmak, hafif besinler tüketmek bir tür temizlik olurken, doğal otlar ile beslenerek ve bol sıvı tüketerek de vücut temizliği yapabilirsiniz.

Sindirime aşırı yüklenmeden organik gıdalar ile hücrelerin yenilenmesine ve vücudun toksinlerden temizlenmesini sağlamış olursunuz.

Vücutta biriken çabuk sindirilmeyen, dondurulmuş gıdalar, gazlı içecekler, kimyasal gübrelerle üretilmiş ürünler, zirai ilaçlar ile üretilmiş sebzeler ve meyveler, vücuda toksinleri sokarak burada biriktirmektedir, sindirim sistemini bozarken otomatik olarak bütün organları etkileyerek hastalıkların oluşmasına davetiye çıkartmaktadır.

Kızartmalardan, ağır yağlı yemeklerden, çiğ sebzelerden, mayalı yiyeceklerden, rafine edilmiş şekerli besinlerden uzak durun zira detoks esnasında sindirimi zor olan besinler olduğu için vücut temizlenmesine katkıda bulunmazlar.

Vejeteryan gıdaları tercih edin buharda  hafif pişmiş, çorbalar, baharatlar ile tatlandırılmış sebze yemekleri, balık ve taze meyveler  sindirimi kolaylaştırır.

 

-Meyveler

Kuru meyveler incir, erik, kayısı, üzüm gibi meyveleri kahvaltıda tüketmeye çalışın. Ayrıca sulu meyveler vücudun toksinlerden temizlenmesine yardım etmektedir.

 

-Sebzeler

En iyi sonuçları elde edebilmeniz için sebzeleri buharda veya az pişirerek tüketirken, lahana ve çeşitlerini tüketmeniz sizin toksinleri atmanıza yardımcı olacaktır.

-Tahıllar

Kepekli tahıllar, kepekli pirinç gibi tahılların yanında, zencefil, zerdeçal, kişniş, çemen, rezene gibi baharatları yemeklerinizde ve çorbalarınızda bolca tüketin. Zira baharatlar karaciğer yoluyla toksinlerin vücudunuzda kolayca atılmasına ve beden temizliğine yardım edecektir.

Evde kendinizin mayaladığı taze  yoğurdu baharat ile tatlandırdığınızda çorbaların ve yemeğin yanında tüketerek aynı zamanda bağırsaklarınızın kötü bakterilerden temizlenmesini sağlamış olursunuz.

-Su

Gün boyunca sıcak su tüketin idrar ile birlikte toksinleri atmaya yardımcı olur. Detoks diyetinizde yemekten önce veya sonra ılık su tüketin.

Diyetiniz bittiğinde hemen ağır yemeklere geçmeyin yavaş yavaş geçin zira beden toksinlerden temizlendiği için, yemekler ağır gelebilir.

Detoksların vücudu iyileştirici özellikleri vardır, genel olarak sağlıklı bir beden, güçlü bir bağışıklık sistemi canlı ve parlak cildiniz olmasını sağlayacaktır.

Ilık suyun içine elma, salatalık, çubuk tarçın, limon dilimleri ve nane ekleyerek bitki çaylarının yanında sıvı olarak tüketebilirsiniz.

Eğer bir rahatsızlığınız var ise, hamile veya emziriyorsanız detoks diyeti yapmadan önce bir uzmandan yardım almalısınız.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı