Sağlık

Sağlıklı Görünüm İçin Cilt Bakım Sırları

Sağlıklı Görünüm İçin Cilt Bakım Sırları

Dermatologlar genel bir cilt sağlığının nasıl olması ne neler yapılması gerektiğine dair bilgiler vermektedir. Öncelikle sağlıklı cilt nasıl olmalı kuralları nelerdir ve ne gibi alışkanlıklar edinilmeli konusunda bilgiler sunmakta, bizimde bu bilgileri öğrenerek ve alışkanlık haline getirerek cildimizin sağlıklı olmasını sağlayabiliriz.

İşte cildiniz sağlıklı tutmanızda size yardımcı olacak kurallar:

1-Güneş kremi

Uzmanlar cildi yaşlandıran nedenlerin başında güneş hasarlarını saymaktadırlar. Güneş korumalı ürünler kullanarak yaşlanmayı geciktirebilir, güneş hasarlarından cildimizi koruyabilir ve cilt kanseri vakalarını da önlemiş oluruz.

Bebeğinizi de 6 aylıktan sonra güneş korumalı bebek yağları kullanabilirsiniz.

Cildinizi kanserden korumak ve cilt hasarlarından korumak için kesinlikle SPF 30 veya üstü suya dayanıklı güneş kremleri kullanmalısınız.

2-Cildinizi kontrol edin

Derinizi kendi kendinize muayene edin, her hangi bir leke veya değişiklik olup olmadığını kontrol edin. Kaşınan, kanayan veya rengi değişen benleriniz olup olmadığını her banyo sonrası kontrol edin.

3-Bronzlaştırıcı

Cildinizi bronzlaştırırken dahi koruma faktörlü  güneş kremi kullanmalısınız, cildinizi sağlıklı tutarak da bronzlaşabilirsiniz.

Bronzlaşırken risk almayı sağlığınızı erken yaşlanmak ve cilt kanserinden koruyun.

4-Cilt bakım ürünleri

Cildinizin ihtiyaçlarına göre ürün kullanın, kuru, nemli, hassas veya yağlı cildiniz var ise ürünlerinizi o şekilde kullanın. Cildinizin neye ihtiyacı varsa ona göre ürün kullanarak cildinizin en iyi şekilde görünmesine yardımcı olursunuz.

Ürünlerinizi seçerken doğal olmasına özen gösterin ki güzelleşirken aynı zamanda sağlığınızı da korumuş olursunuz.

5-Cildinizi temiz tutun

Cildinizde sivilce var ise veya terlemiş iseniz cildinizi ovarak kirleri ve akne izlerini yok edebilirsiniz. Ölü deriyi üstten çıkararak yeni ve tazelenmiş deriye sahip olabilirsiniz. Derinizi ovarken tahriş etmeyin uygun bir üründe kullanabilir, evsel çözümlerde  sorunlarınızı çözecektir.

6-Yüzünüzü yıkayın

Özellikle yazın sık terlediğinizde yüzünüzü yıkamayı ihmal etmeyin, dışarıdan geldiğinizde hemen yüzünüzü yıkayın, zira dışarıdan alınan toz, duman gibi kirli hava, cildinizde leke, iltihaplanma ve gözeneklerinizin tıkanmasına neden olur. Cildiniz hemen temizlenirse akne oluşmaz cildiniz sağlıklı, parlak ve temiz  kalır. Yatmadan önce ve kalktığınızda yüzünüzü yıkayarak güne başlayabilirsiniz.

 

7-Nemlendirici krem

Cildinizi temizledikten sonra hafif kurulayın cildinize uygun yumuşak bir nemlendiriciyi dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın ve  kan akışını sağlamış olursunuz. Cildinizin ılık su ile yıkadıktan sonra gül suyu ile temizleyebilirsiniz cildiniz temizlenirken size ferahlık verecektir.

8-Cilt sorunları

Cildinizde her hangi bir soruna rastladığınızda hemen dermatoloğunuza gidin, binlerce cilt hastalıkları erken tanı ile tedavi edilmekte ve sorunu kısa sürede çözmüş olursunuz. Ayrıca cildinize zaman zaman bakım yaptırarak gençleşmenize ve genç kalmanıza yardımcı olacaktır.

9-Stres

Bazı cilt hastalıkları stres ile birlikte ortaya çıkmaktadır. Özellikle, egzama, sedef hastalığı, sivilce,  gibi deri hastalıkları stres ile birlikte alevlenmeye neden olmaktadır. Sağlıklı cilt için stresten uzak durun, sigara ve alkol de yaşlanmayı hızlandıran diğer nedenlerdir.

Cildinizi sağlıklı tutmanın diğer koşulu sağlıklı ve doğal beslenmek bol su içmek diğer sağlık kurallarından bazılarıdır. Cildiniz, sağlığınızı korumak ve düşünmek sizin elinizde unutmayın sizi kendinizden başka hiç kimse düşünmez sağlığınızı kendiniz koruyacaksınız.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı