Sağlık

Kadınlarda Göbek Yağları ve Sorunları

Kadınlarda Göbek Yağları ve Sorunları

Kadınlarda göbek yağları menopozdan sonra daha sık görüldüğü  ve vücut yağlarında artış olduğu bunun da habercisinin sağlık sorunları oluşturduğu görülmektedir. Karın yağlarında oluşan artış sağlığı tehlikeye atmakla birlikte bir çok sorunu da beraberinde getirmektedir.

Göbek yağları ciddi riskler oluşturmakla birlikte yapılan araştırmalarda yağların hangi hastalıklardan oluştuğu ve bunların öğrenilerek tedavi edilebileceğidir.

Kilonuz, yemek yediğiniz kaloriyi daha sonra yaktığınız enerjiye dengelediğinizde ortaya çıkmaktadır, fazla yemek yenildiğinde karın yağlarında artışa neden olacaktır. Yaşla birlikte yağ artacak ve kas kütlesinde azalma olacak, kadınlarda özellikle menopoz ile birlikte östrojen hormon seviyesinde azalma olacağından kilo vermede de sorunlar yaşanacaktır.

Kadınlarda göbek yağları ile ilgili sorunlar cilt altı karında derinlerde iç organları çevreleyerek  visseral yağları oluşturmaktadır.

 

Kadınlarda visseral yağların oluşturduğu sağlık sorunları:

-Kalp hastalığı

-Yüksek tansiyon

-Kolesterol sorunları

-Solunum problemleri

-Şeker hastalığı

 

Belinizi ölçerek, ne kadar karın yağlarına sahip olduğunuzu öğrenebilirsiniz:

-Ayakta durarak çıplak karın etrafında ve kalça kemiğinin üzerinden belinize ölçüm yapın.

-Derinize bastırmadan ve karnınızı içeriye çekmeden ölçüm yapın.

-Belinizi ölçtüğünüzde 89 santimetreyi geçiyorsa göbek yağlarınızın sağlıksız ve sağlık sorunları riski oluşturduğunu bilmelisiniz.

 

Karın yağlarından nasıl savaşarak kurtulabilirsiniz:

Egzersiz ile birlikte karın kaslarınızı koruyabilirsiniz ancak visseral yağlardan diyet yapmadan kurtulamazsanız. Kaslarınızı artıracak ve yağlarınızı eritecek egzersiz stratejileri geliştirmeniz gerekir.

-Sağlıklı diyet yapın

Yağsız proteinler, tam tahıllar, meyve, sebzeler, salatalar, et, peynir ve teryağı tüketin. Yağ seçiminize dikkat edin, bunun yanında balık, fındık, ceviz, bitkisel yağlar tüketerek sağlıklı beslenmeye dikkat edelim.

-Porsiyon boyutlarını küçültün

Sağlıklı yiyecek seçimi yaparken porsiyonlarınızın boyutlarını küçültün, su bardaklarınızın boyutlarını büyütün, yemek öncesi ve sonrası su içmeyi unutmayın.

-Günlük aktivitelerinize fiziksel etkinlikler ekleyin.

Yaşınıza göre uzmanların belirleyeceği  egzersiz hareketleri yanında yürüyüş, koşu veya tempolu yürüyüş gibi etkinliklerin yanında bisiklet sürme ve yüzme de ekleyebilirsiniz.

Kilo vermek istiyorsanız pes etmeden mücadele etmelisiniz, şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durmalısınız. Sadece fazla yağ kaybetmek hedef olmamalı hedef başlamanın yanında süreli devam ettirmektedir.

Egzersiz yapmadan önce sağlık kontrolü yaptırarak uzmanların belirleyeceği egzersizleri yaparak sağlıklı göbek yağlarını yakarak kilo vermeniz de daha kolay olacaktır.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı