Güzellik

Yaz Geldi, Selülit İçin Evsel Kürler

Yaz Geldi, Selülit İçin Evsel Kürler

Basen, bacak ve kol bölgesinde sıklıkla görülen ve genç hanımların ve kızların korkulu rüyası olan selülit evsel kürlerle birlikte azaltabilirsiniz. Selülit oluşmaması için bazı önlemler alarak, örneğin tempolu yürüyüş, bol sıvı tüketmek ve sağlıklı beslenerek çözüm üretebilirsiniz. Yaz geldiğinde mayo ve şort sezonunda daha çok dikkat çeken selülitler, kadınların %85’inde bulunmaktadır. Kilolu olmakla ilgisi olmayan selülit en çok zayıflarda dikkat çekmektedir.

Stretch-Marks

Portakal kabuğu ve peynir görümünde olan ve deri altında yağ hücrelerinden oluşan selülit , hormonal, genetik,hareketsizlik, sağlıksız yaşam koşullarından  ve beslenmeden kaynaklanmaktadır. Selüliti yok etmeseniz de evsel kolay kürler ile azaltabilirsiniz.

maxresdefault

1-Fırçalama tekniği

Selülitli cildinizi yavaş yavaş dairesel hareketlerle 5 dakika boyunca duştan önce fırçalayın. Fırçanız doğal lif olsun. Vücuttan toksinlerin atılmasını ve ölü hücrelerin deriden çıkarılarak genç görünmesini  sağlar.

u

2-Acı biber

Aynı zamanda iyi bir yağ yakıcı olmakla birlikte, metabolizmayı hızlandırarak kan dolaşımını artırır. Cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar.

1 Bardak ılık su içerisine 1 çay kaşığı acı biber , 1 limon rendesi ve zencefil ekleyin, 2 ay boyunca günde 1 veya 2 kez tüketebilirsiniz.

3-Kahve

Ölü hücreleri kaldırarak yerine sağlıklı ve genç görünümlü hücrelerin gelmesine yardımcı olur. Aynı zamanda kan dolaşımını artırır.

Kalın öğütülmüş 1 fincan kahveyi, 3 çorba kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı ile birlikte karıştırın. Selülit olan bölgelere 5 dakika boyunca masaj yapın ve ılık su ile durulayın, haftada 2 kez tekrarlayabilirsiniz.

9

4-Elma sirkesi

İçerisinde mineraller, potasyum, magnezyum ve kalsiyum bulunan elma sirkesi selülitlerden kurtulmanıza yardımcı olur. Toksinleri vücuttan atarak, vücudun su tutmasını önler. Yağ yakarak şişkinliği önler.

Elma sirkesi  ile suyu eşit miktarda karıştırın, içerisine 1 tatlı kaşığı bal ekleyin selülitli bölgelere 25 dakika boyunca masaj yapın ve ılık su ile durulayın. Selülitler gidene kadar haftada 3 kez tekrarlayabilirsiniz.

Ayrıca 2 çorba kaşığı elma sirkesi su ve bal ile karıştırarak günde 2 kez içebilirsiniz.

2232325

5-Yoğurt

1 Bardak yoğurt, 4 damla limon, 4 damla kekik yağı, 4 damla biberiye yağını karıştırarak selülitli bölgeye masaj yaparak 30 dakika bekledikten sonra ılık su ile birlikte durulayın. Haftada 3 kez tekrarlayabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı