Sağlık

Japon Diyetinin Besin Sırları

Japon Diyetinin Besin Sırları

Japon kadınları her zaman ince ve zarif, ciltleri mükemmel aynı zamanda uzun yaşamanın sırlarını keşfetmişler.

Japon mutfağı sağlıklı, geleneksel yemekler tüketerek modern yaşamın getirdiği zorlukları enerji seviyelerini artırarak kolaylaştırıyorlar.

Bir evde pişmiş yemek özellikle buğulanmış pirin., kaynatılmış sebze, miso çorbası, meyveler ve yeşil çay Japon mutfağının vaz geçilmezleri arasındadır.

Japon kadınları, her yemeği kendine uygun tabağında ve tasında sunulmakta, küçük porsiyonlarda yavaş yavaş yemeğin tadına vararak yiyorlar.

Ayrıca Japon kadınları % 80 doyunca yemeği bırakır, porsiyon kontrolü yemekleri buğulayarak pişirme, pirinci haşlayarak tüketerek trans yağlardan uzaklaşarak sağlıklı beslenme yoluna gitmişlerdir.

Japon diyetinde herhangi bir ekmek tüketmezler onun yerine pirinç tüketilir, hatta esmer pirinç ile yer değiştirerek, rafine unu tüketimini ortadan kaldır, kahvaltı çok önemli bir öğün  probiyotik açısından zengin miso çorbası ile kahvaltı edilir.

Japon kadınlar yemekleri çok çeşitlidir, tatlı ve şeker tüketmezler, onun için diyet konusunda endişeleri yoktur, aynı zamanda her yere yürüyerek giderler.

Japon diyetinin önemli besin maddeleri:

1-Balık

Yağlı balığın içinde bulunan omega-3 yağ asitleri açısından zengin bu da Japon kadınların zayıf kalmasını sağlıyor.

 

2-Sebzeler

Antioksidanlar, vitaminler ve minerallerle dolu turpgiller, sebzeler, deniz otları, deniz sebzeleri Japon mutfağında tüketilen önemli besin kaynağına sahiptir.

3-Pirinç

Daha sağlıklı yemek için kahverengi ve mor pirinç tercih edilmeye başlandı, kalp hastalığı ve şeker hastalığından koruyan pirinç tercih edilmiştir, zira Japon halkı son zamanlarda beyaz pirinç üzerinde sorgulamalara başlamıştır ve kronik hastalıklar ile ilişkilendirerek kahverengi pirinç tüketimine yönelinmiştir.

4-Soya fasulyesi

Çok fazla soya tüketen Japon halkı, geleneksel yemekler soya ile yapılırken fermente olmadıkça soya kullanımı önerilmiyor.

5-Erişte

Japonya’da makarna çeşitleri çok çeşitlidir fasulye ve karabuğday unundan yapılır.

6-Yeşil çay

Japon yemeklerini bitirmenin en iyi yolu bir fincan yeşil çay içmektir, antioksidan açısından zengin, kalbi koruyan ve kronik hastalıklardan uzaklaştıran özellikle matcha yeşil çayın sağlık açısından inanılmaz avantajları bulunmaktadır.

7- Trans Yağlar

Trans yağlar ile yapılmış bisküvi, kekler ve işlenmiş gıdalar tüketilmez, onun yerine dekoratif olarak dilimlenmiş organik meyveler ön plana çıkarılmıştır.

Japon mutfağında tuzla saklanan sebzeler ve soya sosunun da sodyum içermesi yemeklerde tüketimini azaltmıştır.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı