Sağlık

Zihinsel Enerjiyi Arttıran Otlar

Zihinsel Enerjiyi Arttıran Otlar 11

Beyin insan vücudundaki en önemli ve en hassas kısım olmakla birlikte, bir çok sağlık koşulları gibi etkenler beyin sağlığını olumsuz etkilemektedir. Beynin iyi çalışması için güç toplayarak toksinleri vücuttan atması gerekir.

Alzheimer hastalığı beyin hücrelerinde dejenerasyona neden olarak sosyal becerilerin gerilemesine neden olmaktadır.

1-Ashvagandha

Beyin araştırmacıları yaptıkları araştırma sonucunda bu çok önemli otun beyin ile ilgili hafıza kaybını tersine çevirebileceğidir. Alzheimer hastalığına yakalananlarda bilişsel yetenekleri geri getirdiği ve geliştirdiği yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.

2-Gotu kola

Alzheimer  ile ilişkili  beta-amiloid plakların beyinde birikmesi ile tetiklenen nitrit oksit olarak bilinen bir oksidanı azalttığı görülmüştür.

3-Guarana

Dünyadaki tüm bitkilerden daha fazla kafein içerdiği, fazla kafeinin kalp, kasları ve merkezi sinir sistemini uyararak çalıştığı yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.

4-Brahmi

Güçlü bir ayurvedik otlardan biri olarak beyin ile ilgili rahatsızlıklarda kullanılmaktadır. Zihinsel yorgunluk, bellek zayıflığı, bunama, epilepsi, nevralji, depresyon ve beyne bağlı bozukluklarında kullanılmaktadır.

 

5-Huperzine

Beyindeki nörotransmitter seviyelerini iyileştirerek çalışan bir ilaç olmakla birlikte, hafızayı iyileştirdiği, sinir hücrelerini koruduğu ve alzheimer hastalarının tedavisinde kullanılmaktadır. Genç erişkinlerde bellek ve öğrenmeyi artırabileceği ve zihinsel işlevleri artırmaktadır.

6-Limon balsamı

Nane türlerinden boyu uzun parlak yeşil bir ottur. Bellek ve ruh hali üzerinde etkili olurken aynı zamanda alzheimer den etkilenen beyindeki beyin fonksiyonlarını iyileştirmektedir.

7-Biberiye

Kanda bulunan ana kimyasal ile biberiye yağında bulunan kimyasalın beyin performansıyla bağlantılı olduğu belirlenmiştir. Ayrıca kişinin performansını artırdığı gözlenmiştir.

 

8-Adaçayı

Sinirleri yatıştırdığı ve hafızayı güçlendirdiği belleği iyileştirmeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Alzheimer tedavisinde antienflamatuar özelliklerinden dolayı kullanılmaktadır.

9-Rhodiola

Stres ve yorgunluğu azaltır, hafızayı ve kansantrasyonu artırır. Bağışıklık sistemini uyararak strese karşı vücudun kendi savunma mekanizmasını uyarmasını sağlar.

10-Şakayık

Şakayık sakinleştirici ve tonik olarak kullanılır.

Antispazmodik, analjezik ve anti-inflamatuar özelliklere sahip eskiden epilepsi hastalığında kullanılır. Sinirleri yatıştırır, kas spazmını hafifletir, ve hafızayı geliştirme gücüne sahiptir. Alzhemier hastalığı ve demans hastalığında kullanılmaktadır.

Yaşlanmaya bağlı bilişsel işlev bozukluğunu tedavi etmek için kullanılmaktadır.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı