Güzellik

Selülit Nedir ve Nasıl Önlenir?

Selülit Nedir ve Nasıl Önlenir?

Selülit ,uyluk, kalça ve karın üzerinde bulunan pütürlü ve çukurlu deridir. Gelişim dönemindeki ergenlerde, hamilelikte, menopoz döneminde, hızlı kilo alıp verenlerde daha çok yaygındır ve hücreseldir. Ciddi bir tıbbi durum gerektirmez, masaj,cilt kremleri ile çarpıcı sonuçlar alınabilir.

 

Selülit Nedir?

Selülit çukurlu ve engebelli deri gibi görünüyor ancak, peynir veya portakal kabuğu görünümüne benzer dokuda oluşabiliyor. Uyluk ve kalça etrafında çok yaygındır, ama göğüsler, alt karın ve üst kollarda sıklıkla görülebilir.

Selülit nedenleri genetik olmakla birlikte, hareketsizlik, sağlıksız beslenme, bağ dokularının zayıflığı, sık kilo alıp verme, kan dolaşım bozuklukları, sigara, kahve, gazlı içecekler ve alkol tüketimi etkileyebiliyor.

 

Selülit Nasıl Tedavi Edilir?

Selülit Kaslar ile cilt arasındaki bağ dokularında yağ hücrelerinin birikmesinden kaynaklanmaktadır. Kadınlarda selülit erkeklere oranla daha yaygın, şişman kadınlarda genellikle uyluk ve kalça arasında belirginleşmiştir. Cildin elastikiyetini kaybetmesi ve yaşlanma ile birlikte daha çok artar.

message-winners

Selülit ile nasıl baş edebiliriz, bol su içerek, kötü alışkanlıklardan kurtularak, stresten uzak durarak, egzersiz yaparak, sebze ağırlıklı beslenerek ve en önemlisi duşa girdiğinizde kese ve masaj yaparak selülitten kurtulabilirsiniz. Masaj yağları selülit önlemede çok etkindir.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı