Sağlık

Şeker Oranı Yüksek Gıdalar Nelerdir?

Şeker Oranı Yüksek Gıdalar Nelerdir?

Şeker, aslında bir karbonhidrat  gıda çeşitli sayılabilir. Aşırı şeker tüketimi bir çok problemleri beraberinde getirmektedir. Diyabet, yüksek tansiyon, diş çürümesi ve kanser hastalıkları gibi sağlık sorunları oluşturmaktadır. Sağlıklı ve dengeli beslenerek bir çok hastalıklardan kurtulmuş olursunuz.

şeker3

Konserve yiyecekler, raf ömrünü uzatmak için şeker koruyucu olarak ilave edilir. Kendi çorbalarınızı kendiniz yaparak sağlıklı yaşayabilirsiniz.

şeker4

Hazır pudingler, şeker oranı yüksek olduğu için kan şekerinizi yükseltecektir.  Şekersiz kek ve şekersiz puding yemeyi deneyebilirsiniz.

Ekmek, bazı ekmek yapımında mayanın içine şeker katılır, sandiviç ekmeklerinin özellikle şekersiz gıdalar seçin. Şeker, karbonhidrat daha sonra yağa ve kiloya dönüşecektir.

şeker2

Hazır içecekler, markette fazlasıyla tüketilen ve üzerinde her ne kadar diyet yazsa da fazlasıyla şeker yüklemesi yapılmış tehlikeli içeceklerdir. Kan şekerini yükselterek sağlık problemlerine yol açmaktadır.

Meyveli yoğurtlar, lezzetli ve tatlı hem kalorisi yüksek hemde şeker oranı yüksek, şekersiz ve kalori oranı düşük yoğurtlardan tüketin. Meyveli yoğurdunuzu kendiniz yapın.

Meyve suları, paketlenmiş meyve suları çok yüksek şeker içeriğine sahiptir.  Paketlenmiş meyve suları yerine doğal olanı tüketmeye çalışın veya kendiniz hazırlayın.

 

Kahvaltılık tahıllar, son zamanlarda çocukların yanında yetişkinlerde fazlasıyla tüketmeye başladı. Mümkün olduğunca lif oranı yüksek, şeker oranı düşük kahvaltılık tahılları tercih edin.

 

Konserve soslar, marketlerde bolca çeşidi bulunan ve hemen elimizi attığımız soslar raf ömrünü uzatmak için içerisinde yüksek oranda şeker bulunmaktadır. Kendi domates soslarımızı kendimiz yapalım.

Hazır çikolatalı meyve barları, şeker oranı çok yüksek ve kalori alımının miktarı yüksek olan meyveli barlar yerine fındık ve ceviz tüketelim.

şeker

 

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı