Güzellik

Yüz Şekillerine Göre Saç Kesim Teknikleri

Yüz Şekillerine Göre Saç Kesim Teknikleri

Yuvarlak Yüz

uzun3nyuvarlak6 kendinizi farklı hissedinyuvarlak8

Yuvarlak yüzler saç kesimi için ideal yüz şeklidir. Yuvarlak yüzler genç görünürler. Çene altı ve asimetrik kesimler tercih edilmelidir.Saçların düz şekillendirilmesinden kaçının, hafif dalgalı saç şekillerini tercih edin.

 

Kare yüz

xkareuzun yüz2

Keskin yüz hatları olduğu için kesilecek saç modellerinde sert hatları kapatmak amaç olmalıdır. Oval yüz şekil modellerinden kesilebilir. Mezuniyet saçları, aşağı doğru inceltilmiş konik kesimler tercih edilmeli. Hafif bukleler, kalın dalgalar yüzde bulunan sert çizgileri kapatacaktır.Omuz hizasında biten katlı kesimler sizin için en uygun modellerden biri. Kulak hizasından başlayarak yukarı doğru hafifçe kısalan katlar, alnınızı daha küçük gösterir

 

Kalp yüz

elmas yüz elmas1 yuvarlak3 yuvarlak7arbnmkalp yüz

Kalp yüzde geniş elmacık kemikleri ve alın, sivri çene yapısı bulunmaktadır. Alın kısmında yan ayrılacak şekilde perçemler bırakabilirsiniz, bu yüz şekline kısa saç çok yakışır. Elmacık kemiklerinizi ve gözlerinizi öne çıkarmak için katlı kesimli saçlar kullanabilirsiniz. Hafif katlı, uzun  kesimler de kalp şeklindeki yüzünüze çok yakışacaktır.

 

Oval Yüz

uzun yüz1 bn

En dengeli ve bütün modellerin yakıştığı bir yüz biçimidir. Gözleri ön plana çıkarmak istiyorsanız, göz hizasından başlayan katlı kesimleri tercih edebilirsiniz. Köprücük kemiklerinize doğru inen ve omuzlarınızın etrafını saran katlı kesim saçlarınız, alnınızın genişliğini dengeler ve yüzünüzü daha güzel gösterir.

 

Elmas yüz

dc ş

Yüz yapısını ortaya çıkarmak için uzun ve düz saç modellerini deneyebilirsiniz.

 

Üçgen yüz,

Veya uzun yüzde denilebilir, güçlü çene hattı bulunmaktadır. Asimetrik saç kesimi ideal bir model olabilir. Omuz hizasında hafif dalgalı modeller çenenizi kapatarak orantı oluşturacaktır.

de yuvarlak4

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı