Sağlık

Diş Eti Hastalığını İyileştiren Doğal Öneriler

Diş eti hastalığını iyileştiren doğal öneriler. Diş çürüğünün nedeni, karbonhidrat fermantasyonun dan asitlenme ile oluşur. Ağız hijyeni, bitkisel preparatlar ve sağlıklı beslenmek diş çürümelerini önleyebilir.

Şişmiş diş eti hastalığı, hassasiyet, ağrı, kanama diş eti hastalık belirtileridir. Dişler ve diş etlerinin sağlıklı olması için fırçalamak yeterli gelmeyebilir.

Sağlıklı beslenmek, diş ipi kullanmak da çözüm olmuyorsa evde bulunan bitki, baharat ve meyvelerle sağlıklı, beyaz ve parlak dişlere iyileşmiş diş etlerine sahip olabilirsiniz. Şifalı bitkiler, diş çürümesini önler, diş macununa ekleyebilir veya gargara yapabilirsiniz.

Ağız içi, diş etlerini iyileştiren bitkisel ve evsel yöntemler.

1-Aloe vera

Aloe vera bitkisi içerisinde bağışıklık sistemini güçlendiren amino asitler ve vitaminler bulunur, içerisinde ayrıca fosfat bulunması sayesinde diş eti dokularını iyileştirerek hücreleri yeniler. Ağız çatlakları, uçuklar, yaraları iyileştirir , bakteri ve mantar enfeksiyonu oluşumunu engeller.

Aloe vera anti-inflamatuar  e antiseptik özelliği ile ağrıyı azaltır, enfeksiyonların yayılmasını önler, diş eti iltihaplarını azaltır.

Salisilik asit, fenol ve kükürt içerir, enfeksiyon riskini azaltarak iyileşmeyi hızlandırır.

Diş eti hastalığı ve çürümelerini önler, çay, kahve ve sigara lekelerini aza indirir, bebeklerde diş çıkartırken diş dibine sürülerek ağrı ve şişkinliği iyileştiren güvenle kullanılabilen doğal bitkidir.

2- Fesleğen

Antibakteriyel etkisi bulunan fesleğen, diş eti hastalıkları ve ağız kokusunu gidermeye yardımcı olur. Kurutulmuş yaprakları ezerek dişlerinizi fırçalayın, yaprakları kaynatarak gargara yapın.

3-Meyan kökü

Antibakteriyel, anti-viral, ve mantar önleyici  özelliklere sahip olan bitki, ağız yaralarını, diş eti hastalığı iyileştirir ve anti-inflamatuar özelliği ile ağız yaralarını iyileştirir.

Güneşte kurutulmuş meyan kökü ile diş etlerini masaj yapabilirsiniz.

4- Zerdeçal

Antioksidan, anti-viral, antibakteriyel, anti-inflamatuar özelliklere sahip zerdeçal, kurkumin adlı bir madde içerir ayrıca C vitamini, Kalsiyum, Magnezyum ve selenyum gibi mineraller içerir. Dişleri yeniden miniralize edilmesi için  çiğneyebilir veya diş macununa ekleyerek dişleri fırçalayabilirsiniz.

5-Okaliptüs yağı

Ağız kokusu yapan bakterileri öldürerek dişlerde plak oluşumunu azaltarak diş etlerini güçlendirir. Diş fırçasının üzerine iki damla damlatarak dişlerinizi fırçalayın veya suya damlatarak gargara yapın.

6-Karbonat ve tuzlu su

Gargara yapın, diş eti şişliğini iyileştirmeye yardımcı olur, ağız içini dezenfekte eder ve plak oluşumunu engeller.

7-Propolis

Arı poleni ile karıştırılan propolis, arıların bitkilerin yaprak ve tomurcuklarından topladıkları antioksidan, antimikrobiyal etkilere sahiptir. Ayrıca içerisinde B1, B2, C, E, Demir, Kalsiyum, Magnezyum, Çinko ve Bakır mineralleri bulunur. Ağız enfeksiyonları ve diş eti  hastalıklarını iyileştirir.

8-Adaçayı

Doğal büzücü etkisi olan bitkinin, diş etlerinde çekilme ve kanamayı iyileştirir ağrıyı giderir.

 

9-Nane

Dişleri beyazlatmaya yardımcı olur ve aynı zamanda diş etlerinin sağlıklı olmasını sağlar.

10-Muz, portakal, limon, nar, çilek

Asitli ve antioksidan meyveler ağız içinde bakteri oluşumunu engelleyerek diş sağlığını korur.

 

 

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı