Anne ve Çocuk

Bebekler Neden Ağlar

Bebekler Neden Ağlar

Bebeğiniz sürekli ağlıyor, her ihtiyacını karşılamanıza rağmen neden ağladığını bilemiyorsunuz. Oysa bebeğiniz konuşamadığı için tamamen size bağlı, gereksinimlerini karşılamayabilirsiniz, ancak büyüdükçe iletişim kurarak ağlama nedenlerini öğrenirsiniz.

Bebeğinizin karnını masaj yağları veya bebe yağı ile ovarak rahatlatabilirsiniz, mama sonrası omzunuza yatırarak sırtını ovarak veya hafif vurarak sakinleştirebilirsiniz.

 

Evet bebeğinizi sakinleştirdiyseniz, ihtiyaçlarını karşıladıysanız sıra kendinize bakma zamanının geldiği demektir, kendinizi ihmal etmeyin, bebeğinizin dinlenmiş mutlu bir anneye ihtiyacı var, bebeğiniz uyuduğunda sizde dinlenmelisiniz.

 

Bebeğinizin ağlamasının bazı nedenleri, bunları deneyerek sorunu çözebilirsiniz:

1-Aç olması

Bebeğin ağlamasının en yaygın nedenlerinden biri aç olması, size ağlıyorum ancak açım mesajı veriyor olabilir. Bebeğiniz ne kadar küçükse aç olma ihtimali o kadar yüksektir.

Bebeğinizi isteğe bağlı emzirin, çok çabuk doyabileceği gibi çok hızlı da boşaltır ve acıkabilir.

Bebeğinizin son beslenmesinden sonra en az 2 saat süt vermeniz gerekmeyebilir, gerçi her bebek farklıdır.

Bazı bebekler sık sık ve az emmek isteyebilir, beslediğinizde ağlaması kesiliyorsa acıktığı için ağlıyordur.

2-Kucakta tutulmak ister

Ağlıyorum çünkü kucakta tutulmak istiyorum mesajı ve ağlaması, bebeğinizin fiziksel temas ve güvenceye ihtiyacı var demektir. Kucağınıza aldığınızda susuyor ve ağlamıyorsa vücudunuzun sıcaklığını ve kokusunu hissetmek istemesinden kaynaklanıyordur.

Bebeğinizi kucakta tutarken ona şarkı söyleyin bu ona bir rahatlık verecektir.

3-Dinlenmek ve yatmak istediği için ağlar

Ağlıyorum yorgunum ve dinlenmek istiyorum ağlaması olabilir. Bebekler çoğu zaman aşırı yorgun olduklarında uyumaları zor olabilir, eğer kucakta çok sık tutuluyorsa hırpalanmış ve yorgun olabilir. Yatmadan önce bebeğinizi sakinleştirerek sessiz bir odada yatırın ve ninni söyleyin hemen uyuyacaktır.

4-Üşüdüğü veya sıcakladığı için ağlıyor olabilir

Bebeğin ellerini, ayaklarını ve karnını kontrol edin, sıcaklığı ve soğukluğu anlayabilirsiniz. Karnı çok sıcak hissederse örtülerini ve kıyafetlerini ona göre azaltır veya eklersiniz.

Bebeğinizin oda sıcaklığı 18 derecede tutun, ayaklarını sıcak tutun zira battaniyenin altında kendini sıcak tutamaz.

5-Bezinin değişmesi gerekir

Bebeğiniz ağlıyorsa bezini ıslatmıştır veya kirletmiştir, sizi protesto ediyor olabilir.

Bebekler çabuk altımı değiştir cildim tahriş oluyor ağlaması yapabilir,  aynı zamanda bezi ıslak olduğu için soğuk hissi verebilir.

6-Kendini iyi hissetmeyebilir

Bebeğinizin tüm ihtiyaçlarını giderdikten sonra da ağlıyorsa muhtemelen alıştığınız bir ağlama tonu değilse, daha zayıf, daha acil veya yüksek tonda ağlıyorsa bebeğinizin iyi olmadığının bir işareti olabilir.

Bebeğiniz diş çıkarıyor olabilir, karnı ağrıyor olabilir veya midesi rahatsız olabilir, eğer bebeğinizin neden ağladığını anne olarak siz çözemiyorsa bebek doktoruna göstermeniz gerekebilir.

Ateş, kusma, ishal veya kabızlık gibi sorunları varsa hemen doktorunuzu arayın, endişelerinizi ciddiye alacak, size yol gösterecek ve bilgilendirecektir.

7-Rahatlamak ister

Bebeğiniz uzun süre anne karnında kaldığı için oradaki sesleri kalbinizin atışını hissetmek isteyebilir, size yakın durmanın keyfini çıkarmak istiyor olabilir.

Bazı sesler ana rahminde duyacağı seslere benzer, saç kurutma makinasının sesi, elektrik süpürgesini sesi, çamaşır makinesinin sesi bebeğinizi rahatlatarak uykuya daldırabilir.

Çoğu bebek sarsılmayı sever, dolaşırken, bebek salıncağında veya sandalyede otururken bebeğinizi sallayarak sakinleştirebilirsiniz.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı