Sağlık

Ağır Metal Belirtileri Vücuttan Nasıl Atılır?

Ağır metal belirtileri  vücuttan nasıl atılır? Ağır metal zehirlenmesi, vücutta biriken çevresel metallere maruz kalmanın yol açtığı bir takım sağlık sorunlarını tanımlar. Toksik ağır metallere maruz kalan insanlarda belli seviyenin üzerine çıktığında vücutta birikerek zehirlenmelere neden olmaktadır, düşük enerji, sinir ve duygu durum bozuklukları gibi zararlara neden olmaktadır.

Ağır metaller havadan, sudan, topraktan, besinlerden, kan damarlarına, ağız ve diş içlerine ve hücrelere nüfuz ederek organlara yıllarca zarar verebilmektedirler. Yorgunluk iştah kaybı ve sindirim sorunlarına yol açarken karaciğer ve sinir sistemi gibi hayati organlara zarar vermektedir.

Ağır metaller yüksek seviyelerde manganez, demir, çinko, kalsiyum, nikel, uranyum, alüminyum, arsenik ve cıva gibi metaller toksitesi hasarlı zihinsel ve merkezi sinir sistemine,fiziksel, kas ve nörolojik dejeneratif süreçlere yol açabilmektedir.

Ağır metal zehirlenmesi belirtileri

-Uykusuzluk

-Sisli ve puslu görme

-Titremeler

-Fibromiyalji

-Kaygı

-Kronik ağrılar

-Hafıza zayıflığı

-Kaşıntı

-Anemi

-Kalp krizi

-Sindirim bozuklukları

Ağır metaller hava kirliliğinde, radyasyon, trafik ve egsoz dumanları, sigara dumanı, civa, deniz dibi balıkları, kirli içme suları, civa taşıyan ev eşyaları, kozmetikler, alüminyum folyo, tavalar.

Ağır metalleri vücuttan atmak için yapılması gereken beslenme yöntemleri

-Yeşil yapraklı sebzeler, otlar ve baharatlar

Roka, ıspanak, lahana, pancar, brokoli, roka gibi sebzeler ve otlar iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olacaktır. Fesleğen, maydanoz, kekik, biberiye, kekik, zencefil, zerdeçal, tarçın, kişniş detoksifikasyon içeren en iyi bitki ve baharatlardan bazılarıdır.

-C vitamini

Antioksidan olan meyve, sebze, portakal, turpgiller, kivi, her çeşit meyve ve bazı antioksidan sebzeler serbest radikallerle mücadele ederek ağır metallerin vücuttan atılmasına yardımcı olacaktır.

-Soğan ve sarımsak

Bu sebzeler detoks etkisi yaparak ağır metallerin vücuttan atılmasına yardımcı olmaktadır.

-Su

Bir yandan, su vücut için doğal bir detoksdur, toksinleri ve ağır metal atığı gidermeye yardımcı olurken diğer taraftan suyun kendisi genellikle ağır metalleri vücuttan atılmasına yardımcı olarak detoks etkisi yapmaktadır. Bol su , bitki çayları bol tüketerek ağır metallerin vücuttan atılmasına yardımcı olmaktadır.

-Keten ve chia tohumu

İçerisindeki omega-3 yağları ve lif oranının yüksek olması dolayısıyla bağırsaklardaki inflamasyonu azaltmaya yardımcı olurlar.

-Kemik suyu

İçerisinde önemli mineraller ve amino asitler sayesinde karaciğer sağlığını destekleyerek organların güçlenmesine yardımcı olmaktadır.

-Probiyotikler

Turşu, yoğurt ve kefir bağırsaklarda detoksifikasyonu iyileştirmeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmaktadır.

 

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı