Sağlık

Yüzdeki Kızarıklıktan Kurtulmanın Doğal Yolları

Yüzdeki Kızarıklıktan Kurtulmanın Doğal Yolları

Yüzünüzün kızarması sağlıklı olduğunuzun göstergesidir, ancak her hangi bir sorundan dolayı kızarıyorsa bunun farklı nedenleri var demektir.

Hava koşulları, alkol tüketimi, kuru cilt, akne veya perimenopoz yüzünüzün kızarmasına sebebiyet verebilir. Çeşitli kızarıklık nedenleri ile birlikte kaşıntı, kılcal damar çatlaması veya yanmalara sebep olabilir, bazı ev ilaçları kızarıklık semptomlarının rahatlamasını sağlar.

Kuru cildin belirtilerinden bazıları da cildin pul pul soyulması, kaşıntılı ve kırmızı lekelidir, sıcak duş, soğuk kış şartları dermatit gibi cilt hastalıklarına neden olabilir.

Uzmanlar sıcak duş alındığında yüzde kızarıklıklara neden olacağını ılık su ile duş alınmasının cilt açısından daha sağlıklı olacağını belirtmişlerdir.

 

Yüzünüzdeki kızarıklıktan kurtulmanın doğal yolları:

1-Bal

Bal yüz maskesi ile kızarıklığı giderirken, balın anti-inflamatuar ve antibakteriyel özellikleri dermatit ve akneden kaynaklanan yüz kızarıklıkların iyileşmesine yardım etmektedir.

Yüzünüz kızardığında bal maskesi yaparak cildinizi enfeksiyonlardan korumuş olursunuz.

1 Yemek kaşığı bal

1 Yemek kaşığı hindistancevizi yağı

3 Damla lavanta yağı ile birlikte karıştırarak cildinize masaj yaparak uygulayın, 25 dakika sonra ılık su ile durulayın, haftada 3 kez tekrarlayın kızarıklıklardan kurtulacaksınız.

2-Aloe vera

Yüz kızarıklığından kurtulmak için aloe veranın yatıştırıcı etkisinden yararlanabilirsiniz, iltihaplanmayı tahriş olmuş cildi tedavi ederken cildi nemli tutmaya yardım eder.

Doğal aloe vera her gün yüzünüze uygulayın, yüzünüzde güneş yanığı varsa bir kaç damla çay ağacı yağı ile karıştırarak uygulayın, cildinizi tedavi edecektir.

3-Çay ağacı yağı

Antibakteriyel, anti-enflamatuar özellikleri yüz kızarıklığını azaltmaya yardım ederken, hindistancevizi yağı ile karıştırarak kullandığınızda iltihaplanmış cilt, egzama gibi hastalıkları tedavi edecektir.

4-Hindistancevizi yağı

Yüzdeki kızarıklıktan kurtulmanın diğer bir yolu da hindistancevizi yağıdır. Antimikrobiyal özelliklere sahip cildin korunmasına ve hidratasyonuna yardımcı olan yağ asitleri içermekte kızarıklığı önlemek için ciltte bariyer oluşturur.

Uzmanlar hindistancevizi yağının, kırmızı lekeleri tedavi temeye yardımcı olacağını bakteriyel deri enfeksiyonlarına neden olan mikropları öldürerek sağlık cildin oluşmasına yardımcı olmaktadır.

Çay ağacı yağı ile hindistancevizi yağını karıştırarak kızarık bölgelere uygulayın, egzama, alerjik deri reaksiyonları, sivilce ve kuru ciltte oluşan kızarıklıkları azaltmaya yardımcı olacaktır.

5-Elma sirkesi

Yüzünüzdeki kaşıntı ve kızarıklığı azaltmaya yardım edecek diğer bir doğal yöntem beyaz elma sirkesidir, mikropları öldürerek kızarıklığın gitmesini sağlar cildin PH seviyesini dengeler ve cildi dezenfekte eder.

Elma sirkesini su ile seyrelterek pamukla cildinize uygulayın 10 dakika bekletin ve durulayın.

Kırmızı, iltihaplı cildi yatıştırmak için aloe vera ile elma sirkesini karıştırarak uygulayabilirsiniz, eğer sivilceleriniz ve güneş yanıklarınız var ise bu sorunları da tedavi etmiş olur.

6-Soğuk kompres

Çeşitli hastalıklardan dolayı yüzünüzde kızarıklık olmuş ise soğuk kompres uygulayın, yaralanma, morarma, şişme ve ağrıyı hafifletecektir.

Yüzünüzdeki kızarıklığı hafifletmek için buz küpleri veya ezilmiş buzları bir torbaya koyun ve bir havluya sarın, bir kaç dakika bekletin sonra çıkarın bir kaç kez tekrarlayın.

Unutmayın asla doğrudan derinin üzerine buz koymayın cildinizin dış tabakalarına zarar verebilirsiniz.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı