Dekorasyon

Yemek Odası Modelleri ve Dekorasyon Fikirleri

Yemek Odası Modelleri ve Dekorasyon Fikirleri

Her kadın misafirlerini ağırlayacağı mükemmel bir yemek masası takımları olmasını ister, kalabalık bir aile ise daha büyük bir masaya ihtiyacı olacakken küçük çekirdek ailelerde daha küçük yemek masasına ve yemek odasına ihtiyaç duymaktadır.

Yemek odasının şık ve sıcak olması gerekir, misafirlerinizi davet ettiğinizde yemek şöleninden  daha önemlisi samimiyettir. Yemek odası sıcaklığını artırmak için görsel yemeklerin yanında  zerafet, modern ve geleneksel klasik tasarımlar üzerinden iyi bir seçim yapabilirsiniz.

Evinizi ve odalarınızı dekore ederken zaman zaman farklı fikirlere ihtiyaç duyulur, mobilya kullanım kılavuzları, çeşitli obje ve tasarımlara gereksinim olabilir, öncelikle fikir alışverişi yapıp, sonra ihtiyacınız olacak mobilya tasarımlarına, günün modern veya klasik yemek odası takımlarını araştırarak bir fikir edinebilirsiniz.

 

Yemek odası dekorasyon fikirleri:

Yemek odası için dekorasyon fikirleri edinirken yemek odasının boyutları, büyüklüğü, ne kadar kişi davetliniz olacak, ailenizin büyüklüğü, mobilyanın büyüklüğü gibi tefferruatları göz önünde bulundurabilirsiniz.

Ayrıca büyük salonlarda küçük mobilyalar kaybolabilir, küçük mekanlarda büyük eşyalarda boğulabilir, renkler önemli, küçük yemek odalarında daha nötr renkleri kullanmak gerekirken, büyük odalarda daha aydınlık ve parlak renkleri tercih etmek gerekir.

Yemek odasında yemek masasını pencere kenarına yerleştirin, duvarlara spot ışıklar yerleştirip ışığın dağılmasını sağlayarak şık ve sıcak ortam oluşturmuş olursunuz.

Güzel bir yemek odası isterken stil ve fonksiyonellik arasında denge olmalıdır, misafirleriniz geldiğinde büyülenmeliler.

Yemek odasının renkleri önemli demiştik, krem veya beyazı tercih ederken, odanızın bir duvarını pastel tonlar ile boyayabilirsiniz, çiçek desenleri veya pastel renkler ortamı daha sıcak gösterecektir.

Klasik tarz yemek odaları, sıcak tonlar meşe ya da cilalı ahşap dolaplar, renkli perde ve masa örtüleri ile dekore edebilirsiniz.

Gereksiz objeler ve fazla karışık renklerden uzak durun zira gözü yorar, ruh hali çok önemlidir, renklerin dili çok önemli sizi rahatlatacak ve huzur verecek tasarımları tercih edin.

Dergilerden, arkadaşlardan veya akrabalardan fikir alış verişi yaparak ilham alın, ulaşmak istediğiniz fikir ve deneyim sizin dekorasyon yapma, stil ve görünüm hakkında net bir fikre sahip olarak keyifli stressiz bir yemek odasına sahip olabilirsiniz.

Unutmayın mobilya hemen eskimediği için uzun süreli bir yatırım yapıyorsunuz, tercihinizi araştırarak yapın modern tarzda bir yemek odasını istiyorsunuz yoksa klasik tarz veya ikisini harmanlayarak bir tercih mi edineceksiniz karar vermelisiniz.

Genel tasarımlar zarif ve tamamlayıcı olmalı, modern yemek masalarında belli minimalist tasarımlara sahiptir, örnek cam masa renkli sandalyeler, obje olarak cam vazo  modern yemek odaları daha sade ve kullanışı kolaydır tercih sizin, kendi stil ve tarzınızı katarak güzel ve keyifli bir yemek odası döşeyebilirsiniz.

Klasik yemek odası dekorasyoları:

 

Modern yemek odası dekorasyon modelleri:

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı