Güzellik

Vanilyanın Faydalarını Biliyor musunuz?

Vanilyanın Faydalarını Biliyor musunuz?

Vanilya mutfaklarda damağımızı tatlandırırken ve çok tüketilirken, doğal iyileşmede en güvenilir  popüler aromalardan biridir. Vanilyanın bir çok faydası olmakla birlikte içerdiği antioksidan açısından bir çok sağlık faydaları bulunmaktadır.

Vanilya yiyeceklere lezzet katarken aynı zamanda sivilceler, saç büyümesine, saç dibi yaralarını ve enfeksiyonları iyileştirmeye yardımcı olurken, iltihaplanmayı azaltır kalbi korur. Vanilya esansiyel yağını, karanfil yağı ile birlikte karıştırarak cildinizi yenileyebilirsiniz.

 

Vanilyanın çok önemli faydaları:

1-İyileştirme özelliği

Vanilya, vücuttaki hücrelerin ve dokuların parçalanmasını önleyerek vücudun doğal büyümesini sağlamaktadır. Antioksidan ve antibakteriyel içeriğinin olması bağışıklık sistemini güçlendirerek yaraların çabuk iyileşmesini sağlar.

2-Enflamasyonu azaltır

Vücutta oluşan iltihaplanmalara karşı, özellikle karaciğer, artrit ve gut gibi hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur.

3-Kalp sağlığı

İçerisinde bulunan vanilin, vücuttaki kolestrol düzeylerini önemli ölçüde azaltabileceğini göstermiştir. Düşük kolestrol, kalp ve felç riskini önlerken aynı zamanda iltihaplanmayı da önlemektedir.

 

4-Kanseri önleme

Antioksidanların en önemli özelliklerinden biri vücuttaki serbest radikalleri önlemek onlarla mücadele ederek bağışıklık sistemini güçlendirmektir. Vanilyanın içinde bulunan vanilin yüksek konsantrasyonu kanser gibi hastalıklardan vücudu korumaktadır.

5-Saçları güçlendirir

Vanilya kozmetik ve parfümeri ürünlerinde hijyen içeriği  güzellik ürünlerinde kullanılmaktadır. Vanilya saç ve cilt üzerinde de önemli bir etkiye sahiptir, özellikle saçlarınız kırılıyor ve dökülüyorsa vanilya esansiyel yağı ile saç diplerinize masaj yaptığınızda kan akışını harekete geçirerek büyümeyi teşvik etmiş olursunuz.

6-Akne iyileştirici

Yüzünüzde sivilce oluşuyorsa, vanilyanın antioksidan ve antibakteriyel özelliği  iltihap oluşmadan önce alt deriyi tedavi ederek iyileşme sürecini hızlandırır ve sivilce oluşumunu engellemiş olur. Aynı zamanda ciltte enfeksiyon oluşumunu engellemiş olur.

7-Sakinleştirir

Vanilyanın aromatik koku ve etkisi beyni doğrudan etkileyerek sakinleştirir. Aromaterapide sıkça kullanılan vanilya özü ve esansiyel yağı kronik stresi uzaklaştıran, sakinleştirerek, en iyi tedavi yollarından biridir.

8-Kilo kaybı

İştahı bastıran vanilya sürekli yeme isteğinizi bastırarak kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Kolestrol seviyelerini düşürerek metabolizmanın düzenli çalışmasına yardımcı olarak hızlı kilo vermenize yardımcı olur.

9-Sindirim sistemini destekler

Vanilyanın aromatik kokusu mide bulantısına iyi gelmekle birlikte vanilya çayları, bağırsaktaki iltihaplanmayı hafifleterek sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Ayrıca mide kramplarına ve kusma gibi rahatsızlıkları önleyebilmektedir.

10-Solunumu düzenler

Soğuk algınlığı ve öksürük gibi solunum yolları rahatsızlıklarını anti-inflamatuar özelliklerinden dolayı yardımcı olurken solunum rahatsızlıklarını da tedavi etmektedir. Öksürük ve boğaz ağrılarını hafifletirken enfeksiyondan dolayı oluşan rahatsızlıkları da ortadan kaldırmaktadır.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı