Sağlık

Pancar Tüketmek İçin Çok Önemli Nedenler

Pancar Tüketmek İçin, Çok Önemli Nedenler

Pancar mutfaklarımızda kök ve yeşil yapraklarını kullandığımız, turşusunu yaptığımız salatalarımızda yer alan önemli sebzelerden biridir.

Zamanla pancarın ne kadar faydalı olduğunu öğrenirken, sağlık açısından daha fazla tüketmek için nedenlerimiz oluyor.

Eğer pancar yemeye başlamadıysanız bu sağlık faydalarından sonra hemen başlayacağınıza eminiz.

Ispanak ve pazı ile aynı aileden olan pancar vitaminler, mineraller, antioksidanlar, C vitamini, folat, potasyum gibi yüksek oranda vitamin ve mineraller barındırmaktadır.

Ülkemizde özellikle pancar yetiştirilen yörelerde daha fazla tüketilmekte, oysa sağlık açısından sofraların baş köşesinde bulunması gereken bir sebzedir.

 

Pancar tüketmek ve sağlık faydaları:

1-Toksinleri vücuttan atar

Vücudu zararlı toksinlerden temizlemeye yararken, parçalanan toksinlerin vücuttan kolayca atılmasını sağlamaktadır.

Pancar zencefil ile birlikte karıştırarak suyunu içebilir, salatalara katabilir ve turşu olarak tüketebilirsiniz.

Pancar suyu karaciğeri ve kanı temizlemeye yardımcı olur.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.

2-Kan basıncını düşürür

İçerisinde bulunan nitrat kan basıncını düşürmeye yardımcı olmaktadır. Kan damarlarını genişletip kan akışını normal hale getirmektedir.

3- Lif alımını artırır

C vitamini kaynağı olan pancar, folat, potasyum ve manganez gibi yüksek kaliteli vitaminler ile yüklü, bu da kas, sinir sistemi ve kemik sağlığını desteklemektedir. Lif bakımından zengin olan pancar sindirim sistemini çalıştırarak aynı zamanda tokluk hissi vererek çabuk acıkmayı önlemiş olur.

Yeşillikleri bir çok vitamin açısından zengin olan sebze, besin içeriği nedeniyle bağışıklık sistemini destekleyerek zihinsel hastalıklara karşı beyni korumaktadır.

Bir çok özelliğinden dolayı detoks ve karaciğer temizliğinde , aynı zamanda diyet programlarınızda rahatlıkla kullanabileceğiniz bir sebzedir.

4-Kanser hücrelerini öldürür

Kırmızı rengi veren madde sayesinde kanser hücrelerini yok ettiği ve tümör oluşumlarını azalttığı, göğüs, pankreas, prostat gibi kanser hastalıklarını önlemeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

5-Erken yaşlanmaya karşı cildi korur

Serbest radikallere karşı cildi korur, antioksidan özelliklerinden dolayı dış etkenlere ve güneşin verdiği hasarlara karşı cildi korur, yaraları iyileştirir, içinde bulunan likopen cildin elestikiyetini artırmaktadır.

6-İnflamasyon ile mücadele eder

Pancarda bulunan betain, hücreleri, proteinleri ve enzimleri çevresel stresten koruyarak iç organları  korumaya yardımcı olmaktadır.

Anti-inflamatuar özelliklerinden dolayı kardiyovasküler hastalıklardan korumaktadır.

7-Enerji ve libido artırır

Eskiden pancar viegra olarak kullanılırmış, yapılan araştırmalarda cinsel hormonların üretimi ile doğrudan bağlantılı olan bor denilen bir mineral kaynağın olduğu bilinmektedir. Pancar yediğinizde vücutta üretilen nitrit oksit kan akışını artırır, enerji verir ve cinsel gücü artırmaktadır.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı