Güzellik

Kırışıklıkları Gideren ve Cildi Koruyan Top 10 Gıdalar

Kırışıklıkları Gideren, Cildi Koruyan Top 10 Gıdalar

Cilt bakımı ve kırışıklıkları yok etmek için  en iyi doğal gıdalardır. Gıdalar ne kadar doğal ve organikse sağlığınız ve cildiniz o kadar iyi görünür. Meyvelerde bulunan C vitamini kış şartlarına karşı cildi korurken yaşlanma oranını o ölçüde azaltmaya yardımcı olur.

1-Avokado

Avokado meyvesi antioksidan ve karotenoidlerin mükemmel kaynaklarından biridir. Serbest radikallerle mücadele ederek ince çizgileri ve kırışıklıkları ortadan kaldırmaktadır.

Cildi çevresel etkenlere karşı koruma sağlarken, karotenoidler cildin tonunu ve ve genel görünümünü iyileştirmektedir.

Avokado  sağlıklı bir cilt için gerekli olan C vitamini içermektedir.  Omega-9 yağ asitleri avokado meyvesinde nemlendirici yağ olarak bulunmaktadır.

2-Balık

Özellikle somon da omega-3 yağ asitleri bulunması cildi kırışıklıkları yok eden ve cildi pürüzsüz hale getirecek yağ asitleri bulunmaktadır.

Selenyum cildi güneşin dış etkenlerine karşı koruyan mineraller bulunmaktadır.

3-Havuç

Havuç ciltte kollajen üretimine yardımcı yardımcı olan C vitamini içerir. Kollajen aynı zamanda cildin esnekliğini artırarak kırışıklıkları önlemeye yardımcı olmaktadır. İçinde bulunan A vitamini, serbest radikallerle savaşarak yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırırken, pigmentasyon gibi cilt  sorunlarını önlemektedir.

Havuç suyu cildi korur ve nemli tutar.

4-Domates

Cilt için muhteşem bir besindir, içinde bir çok vitamini aynı anda barındırmaktadır.Yaşlanma önleyici özelliklere sahip olan likopen antioksidan açısından zengin özelliklere sahip cildi güneşin zararlı etkilerinden korumaktadır.

Gözenekleri sıkılaştırırken sivilce oluşumunu da önlemektedir, aynı zamanda cildin genç görünümünü sağlarken zararlı dış etkenlerden cildi korumaktadır.

5-Çilek

İçerisinde bulunan malik asit cildin rengini açar, cildi sıkılaştırır ve sağlıklı olmasını sağlar.  İçerisine bal ve yoğurt ekleyerek maske olarak uygulayabilirsiniz.

 

6-Pancar

Sağlıklı ve parlak bir cilt için içinde gerekli olan tüm vitamin ve mineraller bulunmaktadır.Size sağlık verirken o sağlığın da yüzünüze yansımasını sağlar. Düzenli olarak kırmızı pancar suyunu içtiğinizde toksinleri dışarı atarak vücudunuzu temizlemektedir. Ayrıca pancarda bulunan folat erken yaşlanmaya karşı hücre üretimini artırmaya yardımcı olur.

7-Nar

Antioksidanlar açısından zengin bir meyvedir, C vitamini cildi korurken kolajen üretimine de yardımcı olmaktadır. C vitamini cildi dış etkenlerden korurken, mikro besin maddeleri ve fitokimyasallarla cildi nemlendirir.

8-Ayçiçeği

E vitamini açısından zengin, çinko, magnezyum gibi protein ve mineraller içermektedir.Cildi güneş hasarları ve çevresel zararlardan koruyarak yaşlanma belirtilerini önlemektedir.

 

9-Ceviz

Cilt hücrelerini güçlendirirken, omega-3 yağ asitleri cilde zarar verecek etkenlerden koruma sağlamaktadır. Kuru cildi yatıştırarak nemlenmesini sağlar, cildi güneşin zararlı etkenlerine karşı koruma sağlar.

 

10-Çikolata

Özellikle bitter siyah çikolata antioksidan içerir, cildi koruyarak parlak olmasını sağlar.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı