Güzellik

Güzellik Uykusuna Yatmalı mısınız, İşte Gerçekler

Güzellik Uykusuna Yatmalı mısınız, İşte Gerçekler

Kadınlar güzelleşmek için makyaj malzemeleri ve kremlere çok para ödeyerek alıyorlar, oysa güzellik uykusuna yattığınızda parasız güzelleşiyorsunuz.

 

İşte güzellik uykusunda nasıl güzelleşeceğinizi öğrenin:

1-Parlak cilt

Uykusuz kaldığınızda cildiniz donuk ve mat kalır, uyku eksikliğinde kan akışı yeterli olmayacağı için sağlıksız bir cilde sahip olursunuz.

2-Kolajen üretimi

Vücudunuz uyurken kolajen üreterek  nemli ve esnek cilde sahip olursunuz. Kolajen olmadan hem cildiniz hemde saçlarınız donuk ve sağlıksız görünür.

3-Gergin yüz kasları

Yeterli uyku aldığınızda ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümü azalır, kan dolaşımı artar cildiniz parlak ve sağlıklı olur.

4-Cilt yenilenmesi

İnsan uyurken büyüme hormonları çocukları büyütürken yetişkinlerde hücre büyümesi yaparak cildin yenilenmesine ve gençleşmesine yardımcı olur. Güneşin verdiği zararlar ve dış etkenlerden kaynaklanan zararlar uyku esnasında iyileşir, bu da cildi  gençleştirir ve yenilenir.

5-Kortizol düzeylerini düşürür

Gün boyunca üretilen stres hormonları harekete geçirerek vücutta iltihaba neden olurken cildi inceltir ve renk değişikliklerine neden olur. Oysa uykunuzu yeterli aldığınızda cildiniz uyku esnasında stres hormonlarını yavaşlatarak cildinizi iyileştirerek güzelleştirecektir.

6-Cilt detoksu

Uyku yeterli uyuduğunuzda cildiniz toksinleri dışarı atacaktır, oysa yeterli uyuyamadığınızda cildiniz toksinleri atamayacak, sivilce ve gözeneklerde tıkanıklığa neden olacaktır. Cildiniz sivilceli ve pürüzlü olacaktır.

7-Açlık

Yeterli uyku almadığınızda aç kalmanızdan sorumlu olan hormon uyku eksikliği nedeniyle artacak ve uyandığınızda sürekli kendinizi aç hissedeceksiniz, bu açlık duygusu sürekli yemek yemenize, kilo almanıza neden olacak, oysa yeterli uyuduğunuzda  açlık hormonu harekete geçmeyecek ve uyandığınızda kendinizi tok hissedeceksiniz.

8-PH dengesi

Uyku eksikliği cildin pH dengesini bozacak cildiniz kuru ve matlaşmasına neden olacaktır, pH düşüşü cildinizin kızarıklık ve pürüzlü olmasına yol açacaktır.

9-Artan melatonin

Melatonin hormonu  ince çizgilerle yaşlanmaya karşı mücadele ederek antioksidan görevi görmektedir. Yeterli uyku aldığınızda sizi rahatsız eden cilt problemlerinden ve yaşlanma etkilerinden kurtularak güzelliğinize güzellik katacaktır.

10-Kan akışı

Uykusuz kaldığınızda lenf sisteminde sıvı birikmesi olacak şişmiş gözler ve koyu halkalarınız olacak.

Uykunuzu yeterli aldığınızda lenf sisteminde sıvı birikmesi olmayacak gözleriniz şişmeyecek ve dünyaya güzel bakacaksınız.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı