Güzellik

Cilt Aydınlatıcı Yüz Maskeleri

Cilt Aydınlatıcı Yüz Maskeleri

Her kadın ve genç kız parlak bir cilde sahip olmak ister, ancak yüzünüzde stres ve kirlilikten dolayı parlaklığını kaybederek matlaşır.

Matlaşan cilt sağlıksız görünür ve güzelliğinize gölge düşürerek strese girersiniz.

 

İşte cildinize parlaklık verecek ve sizi güzelleştirecek kolayca yapabileceğiniz yüz maskeleri:

1-Ballı ve limonlu yüz maskeleri

Cildinizi sıkılaştırır, iltihap ve yaraları iyileştirir, gözenekleri sıkılaştırarak cildinizi parlatır.

1 Çorba kaşığı bal ile 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyerek karıştırın, yüzünüze ve boynunuza uygulayarak 20 dakika bekletin ve sonrasında ılık su ile yıkayın. Daha sonrasında uygun bir nemlendirici kullanın.

 

2-Mısır unu ve limon yüz maskesi

Limon gözenekleri sıkılaştırırken, mısır unu cildinizin rengini açar.

2 Yemek kaşığı mısır unu, 1 çay kaşığı zerdeçal, bir kaç damla limon suyu ve birkaç damla süt ekleyerek karıştırın yüzünüze ve boynunuza uygulayın, 20 dakika bekletin ve ovarak karışımı çıkartın. Sonrasında ılık su ile yıkayarak uygun bir nemlendirici uygulayın.

3-Süt tozu yüz maskesi

Cildinizi sıkılaştırır, rengini açar ve kirlerin temizlenmesini sağlayarak cildinizi parlatır.

1 Kaşık süt tozu, 1 tatlı kaşığı bal ve bir kaç damla limon suyu ekleyerek karıştırın, karışımı yüzünüze ve boynunuza uygulayarak 20 dakika bekleterek ılık su ile durulayın. Sonrasında uygun nemlendirici kullanın.

4-Limon suyu ve salatalık yüz maskesi

Limon suyu cildinizin rengini açarak gözenekleri sıkılaştırır, salatalık parlaklık vererek cildi temizler ve sıkılaştırır.

1 Kaşık salatalık suyu, 1 çay kaşığı limon suyunu karıştırarak yüzünüze ve boynunuza uygulayarak 20 dakika bekleyin ve ılık su ile durulayarak uygun bir nemlendirici kullanın.

 

5-Domates yüz maskesi

Domates cildinize doğal parlaklık verirken mısır unu cildinizin rengini açar.

2 Yemek kaşığı mısır unu, 3 kaşık domates suyunu karıştırarak yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra cildinizi ovarak çıkartın ve ılık su ile durulayın, sonrasında uygun nemlendirici kullanın.

Evde kolayca yapabileceğiniz yüz maskelerine çok malzeme karıştırmanız gerekmez, burada önemli etken cildinizi temizleyerek parlaklık verecek evsel malzemeleri karıştırarak güzelliğinize güzellik katmak amacındadır.

 

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı