Sağlık

Boyun Ağrısını Nasıl Geçirebiliriz

Boyun Ağrısını Nasıl Geçirebiliriz

Vücudumuzun sağlıklı çalışabilmesi ve hareketini desteklemek için boynumuzun iyi kalması gerekir. Boynumuzda ağrı olduğunda başınızı herhangi bir tarafa doğru çeviremez, hareket ettiremez, acı bir ağrı hisseder ve günlük aktivitelerinizi yapmakta zorlanırsınız.

Boyun ağrısı, boynun yakınında ve omuz hizasında kaslarda oluşan keskin ağrıya neden olurken, boyunda uyuşma, karıncalanma, sertlik, yutma ve hassasiyet hissi yaratabilir.

 

Boyun ağrısının bir çok nedeni olabilir bunlar:

Zayıf duruş
Kas gerginliği
Zorlanma
Üşütme
Cereyanda kalma
Çarpma
Kötü konumda durma
Uyku sırasında duruş anı
Egzersiz sırasında oluşan ağrı
Sinir sıkışması
Omurga enfeksiyonları
Fibromiyalji
Beslenme yetersizliği
Omurgayı ilgilendiren hastalıklar
Boyun sarsıntısı gibi bir çok nedeni olabilir.

Çoğu zaman ciddi olmayan geçici boyun ağrıları bademcik iltihaplanmasından da olabilir, doğal yöntemler ile ağrının geçmesine yardımcı olabilirsiniz.

Boyun ağrısı için evsel çözümler:

1-Buz paketi

Boyun ağrısı için en kolay çözümlerden biridir, soğuk sıcaklık, iltihaplanmayı azaltmaya ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.

Buz küplerini torbaya koyarak havluya sarın ve boynunuza koyun, 15 dakika bekletmeniz yeterli olabilir, 3 saat arayla tekrarlayın.

 

2-Epsom tuz banyosu

Kas gerginliğini giderir, stresi azaltmak ve ağrıyı gidermeye yardımcı olur. İçerisinde bulunan magnezyum sülfat kas gevşetici olarak çalışır.

Bir bardak ılık su içine  1 çay kaşığı tuzu ekleyin ve karıştırın, Tuzlu suya batırılmış bezi boynunuzun ağrıyan bölgesine sarın 20  dakika bekletin, iyileşene kadar her gün uygulayın.

Epsom tuzu astım, migren ağrıları, kas ağrıları ve yaraları iyileştirme özelliği bulunur.

3-Elma sirkesi

Elma sirkesi hızlı boyun ağrısını gideren etkileyici ve güçlü antioksidan içermektedir.

Beslenme eksikliği ile ilgili ağrıları da ortadan kaldırmaktadır.

Elma sirkesini kağıt havluya dökün ve boynunuza sarın, kuruyana kadar orada kalsın, günde bir kaç kez tekrarlayın, iyileşene kadar uygulayabilirsiniz.

 

4-Hidroterapi

Boyun ağrısı için etkili çözüm yollarından biridir, duşta uygulayarak suyun kuvveti ile ağrıyı ve acıyı azaltabilirsiniz.

Boyun bölgesine ılık suyu tutun 4 dakika sonra soğuk su uygulaması yapın 30 saniye yeterli olabilir. Kan dolaşımını artırarak sert kasları hafifleterek ağrıyı azaltacaktır.

 

5-Boyun egzersizleri

Boyun ağrısını azaltacak ve boyun kaslarınızı güçlendirerek stresi azaltacaktır.

Boyun egzersizi yapmadan önce boyna nemli ısı uygulayın daha sonra egzersizi yaparsanız boyun ağrılarınız azalacaktır.

Boynunuzu yavaşça dairesel hareketlerle saat yönünde çevirin, sonra tersine çevirin, boynunuzu yavaşça öne arkaya ve yana hareket ettirin, ilk önce biraz ağrı olabilir ancak sonra geçecektir. Boynunuzun gevşemesine ve iyileşmesine yardımcı olacaktır.

6-Lavanta yağı

Ağrıyı hafifletmek için lavanta yağı masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Gergin kasları rahatlatmaya ve uyumanıza yardımcı olabilir.

Sıcak duş alın veya lavanta yağını boynunuza masaj yaparak uygulayın üzerine sıcak havlu sarın.

7-Pekmez

Özellikle karadut pekmezi, besin eksikliğine bağlı boyun ağrıları için iyi bir çözümdür. Kasları, kemikleri ve eklemleri güçlendirir, içinde bol miktarda kalsiyum ve potasyum bulunmaktadır.

8-Zerdeçal ve zencefil

Zencefil kan dolaşımını artırırken, ağrıyı azaltmaya da yardımcı olur. Zerdeçal ağrıyı hafifletirken iyileşme sürecini de hızlandırmaktadır.

Zerdeçal ve zencefil tozunu bal ile karıştırarak süt ile birlikte tüketebilirsiniz.

Zencefil kökün rendeleyerek suda kaynatıp, ılıdığında bal ile karıştırarak çay olarak tüketebilirsiniz.

 

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı