Sağlık

Karaciğeri Temizleyen Yiyecekler

Karaciğeri Temizleyen Yiyecekler

Karaciğer vücudun en önemli hayati organlarından biri olmakla birlikte sindirim sistemi, bağışıklık sistemi, metabolizma ve besin depolanması gibi  önemli fonksiyonları vardır. Karaciğeri sağlıklı tutmak çok önemlidir, sağlıksız beslenme, kötü yaşam tarzı, aşırı stresli iş yükü, yağlar ve toksinler karaciğere aşırı yük olmaktadır. Bu da bir çok hastalığı beraberinde getirmektedir. Baş ağrısı, kalp damar hastalıkları, kronik yorgunluk, sindirim problemleri gibi sağlık sorunları riskini artırmaktadır.

 

Bir çok besinler karaciğeri temizlemeye yardımcı olarak sağlık risklerini ortadan kaldırmış olursunuz.

Karaciğeri temizleyen besinler:

1-Sarımsak, karaciğeri zararlı toksinlerden arındırarak temizlenmesini sağlar. Kolesterol ve kan şekeri seviyelerini düşürerek karaciğerin yükünü hafifletir.

Günde iki üç diş sarımsak tüketebilirsiniz.

336042

2-Greyfurt, C vitamini deposu ve antioksidan kaynağıdır, aynı zamanda karaciğerin doğal temizlik işlemini yapar. Günde bir çay bardağı greyfurt suyu yeterli olacaktır, ilaçla birlikte almayın etkileşim yapabilir.

3-Kırmızı pancar, karaciğer fonksiyonlarını geliştirmeye yardımcı olur. Doğranmış, sıkılmış veya salata şeklinde sızma zeytin yağı katarak tüketebilirsiniz.

4-Limon, C vitamini kaynağı ve karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Sindirime yardım ederek çeşitli minerallerin emilimini sağlar. Düzenli limon suyu tüketebilirsiniz, dilerseniz bal ekleyerek dilerseniz çay ile birlikte veya ılık su ile tüketebilirsiniz.

5-Yeşil çay, hidrasyon düzeylerini artırarak yağ birikintilerini ve toksinleri dışarı atar.

Günde 2 fincan yeşil çay dilerseniz bal ile birlikte tüketebilirsiniz.

top-6-foods-cleanse-the-liver 2walnut-brain

6-Avokado, içerisinde bulunan güçlü kimyasallar nedeniyle zararlı toksinleri dışarı atarak karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar.

Avokado içinde bulunan bir çok vitamin ve mineraller sayesinde yağ yakmaya yardımcı olur.

7-Zerdeçal, karaciğeri temizlemek, yağları sindirmek gibi önemli görevleri vardır. Karaciğerde bulunan hasarlı hücrelerin tamirine yardımcı olur.

8-Elma, günde bir elma tüketmeniz karaciğer için inanılmaz faydaları vardır. İçerisinde bulunan malik asit sayesinde toksinleri atarak karaciğeri kansere karşı korumak gibi önemli görevleri vardır.

img_2637_ins_12077_600 maxresdefault-5

9-Ceviz, omega3 yağ asitleri sayesinde karaciğeri temizlemeye yardımcı olur. Karaciğer hasarlarını da önler. Günde bir avuç tüketmeniz yeterli gelecektir.

10-Brokoli, yüksek lif içeri sayesinde karaciğeri temizlerken sindirim sisteminin de düzenli çalışmasına yardımcı olmaktadır. Haftada 2-3 kez tüketilmesi gerekir. Ayrıca sağlıklı karaciğer için alkol, sigara ve fazla kafein tüketilmesinin de bırakılması gerektiği uzmanlar tarafından önerilmektedir.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı