Sağlık

Hipertansiyon İçin Doğal İlaçlar

Hipertansiyon İçin Doğal İlaçlar

Hipertansiyon yüksek kan basıncı demektir. Kalpten çıkıp kan damarları tüm organ ve hücrelere gerekli olan oksijeni taşır. Damarlardaki kanın hücrelere ulaşması ancak basınç altında  mümkündür buna da kan basıncı denir. Basıncın normalden fazla yükselmesini yüksek tansiyon oluşturmaktadır. Evde çeşitli nedenlerle, stres, heyecan, basınç, üzüntü, yorgunluk gibi nedenlerden kan basıncınızın arttığını hissedersiniz acil önlem olarak evde bulunan besinlerden yararlanırız.

Size kolaylık olacak yüksek tansiyonu düşüren besinler:

 

-Muz

Kan basıncını düşüren en iyi evsel ilaçtır. İçerisinde bulunan potasyum sayesinde kan basıncını düşürecektir, 1 tane yetmediyse 2 tane yiyin, portakal suyu, patates ve kavunda deneyebilirsiniz.

www.fatakat-a.com-sl3

-Sarımsak

Çiğ ya da pişmiş hiç fark etmez her şekilde kan basıncını düşürecektir. Yüksek tansiyon sorununuz varsa her gün ezilmiş 1 sarımsak tüketin.

-Kereviz

Kereviz içerisinde bulunan fitokimyasal nedeniyle kan basıncı seviyesini kontrol eder. Ayrıca stres hormonlarını azaltmaya yardımcı olur.Her gün tamamını tüketebilirsiniz.

650_1000_citricos-e1425519584191

-Limon

Hipertansiyonun en iyi ilaçlarından biridir, kan basıncı düzeylerini düşürerek damarları esnek hale getirir. Eğer sürekli yüksek tansiyon sorunu yaşıyorsanız  her sabah aç karnına ılık su ile limon suyu için.

-Bal

Kan damarları üzerinde yatıştırıcı etkiye sahiptir ve kalp basıncını azaltmaya yarar. Sabahları aç karnına zencefil ile birlikte ılık suya katarak  için.

soğan-sarımsak

-Soğan suyu

Kan basıncı seviyesini düşürmede etkilidir. Soğan suyu ve bal karıştırıp tüketebilirsiniz, günde iki kez tekrarlayın ve iki hafta devam edin.

-Kırmızı biber

Eğer yüksek tansiyonunuz hafifse en doğal çözümdür.Kan akışını düzeltir, salata olarak da tüketebilirsiniz.

hindistan-cevizi-neye-iyi-gelir

-Hindistan cevizi suyu

Günde 8-10 bardak arası su içmenizde yüksek tansiyonu düşürmektedir. Hindistan cevizi suyu hipertansiyon düzeylerini düşürmede ve kontrol etmede etkindir.

-Çemen tohumları

Yüksek tansiyon seviyesinin düşürülmesinde en etkin yollardan biridir. İki çay kaşığı çemen tohumunu su içinde 2 dakika kaynatarak sabahları aç karnına tüketebilirsiniz.

-Karpuz tohumları

İçerisinde bulunan etkin madde kan damarlarını genişleterek kanın düzenli akmasına yardımcı olur. Karpuz çekirdeğini ezerek kaynamış su ekleyin ve tüketin.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı