Güzellik

Diş Taşı Oluşumunu Önlemenin Yolları

Diş Taşı Oluşumunu Önlemenin Yolları

Diş üzerinde bakterilerin oluşturduğu bir tabakadır. Diş ve diş etlerine zarar vererek çürümesine ve ağrılara neden olur. Diş temizliğini ertelemek gibi bir nedeniniz olmasın. Kötü ağız hijyeni kalp hastalığı, felç, enfeksiyon oluşumu, ve kanserlere yol açabilir.

Woman in front of a mirror brushing her teeth

Dişlerinizi her gün en az iki kez fırçalayın, plak oluşumunu engeller. Yumuşak kıllı fırça ile 2 dakika fırçalayın. Dilinizi, yanak içini ağzın tüm alanlarını fırçalayın. Yaş ilerledikçe diş üzerinde bulunana porselen tabaka aşındığı için çok sık leke oluşabilir. Doğal çözümler kullanın, karbonatla fırçalama, deniz tuzu ile fırçalama, kabartma tozu üzerine limon sıkarak da fırçalayabilirsiniz, ancak bu yöntemlerde diş aşındırdığı için sık uygulamayın.

Diş ipi kullanarak, diş arasının temizliğini yapın, ağız sağlığı için çok önemlidir.

15 - 1

Ağız için antiseptik gargara kullanın, bakterileri azaltmaya yardımcı olur, günde iki kez 30 saniye sürmelidir. Karbonat ve tuzlu su ile gargara yapabilirsiniz.

Şekerli gıdalardan uzak durun, şekerli ve nişastalı yapışkan zararlı gıdalardan uzak durun diş çürümesinin birinci nedenidir.

Diş hekimine düzenli olarak kontrollere giderek hastalık belirtileri olup olmadığını kontrol ettirin.

девушка-с-красивой-улыбкой

Diş fırçası dişleri yeterince temizlemez, diş ipi kullanmak şart ve gargara da aynı şekilde kullanmak şart ancak bu şekilde dişlerinizi temizleyebilir ve diş taşı oluşumunu önleyebilirsiniz.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı