Sağlık

Mide Şişkinliğine İyi Gelen Besinler

Mide Şişkinliğine İyi Gelen Besinler

Bazı gıdalar yerken ve sindirilirken gaz ve şişkinlik yapabilir. Bu herkesin başına gelebilecek bir olay, yenilen gıdalara göre şişkinlik ve gaz olayı kişiye göre değişim gösterebilir. Gaz yapan besinlerden uzak durun. Gaz oranı düşük ve mide şişkinliğine iyi gelen besinler şunlardır:

deflate_a_bloated_tummy

Salatalık

Şişkinliği azaltmak için salatalık kullanabilirsiniz. Şişkinliği azaltmaya yardımcı olur, içinde flavonoid  antioksidan içerir.

Muz

İçerisinde potasyum gibi besinler bulunan muz, avokado, kivi ve portakal vücuttaki sodyum düzeylerini düzenleyerek şişkinlik azaltır, muz lif oranı yüksek olduğu için kabızlığı önler.

banana

Papaya

Papain bulunması dolayısıyla içinde bulunan enzimler sindirimi kolaylaştırır. Lif oranının yüksek olması ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

d8e2b31d-7eae-4a41-a8e2-66caa29605fa

Kuşkonmaz

İçerisinde probiyotik bulunması sindirim sistemini çalıştırarak gaz olayını ve şişkinliği önlemektedir.

Probiyotik yoğurt

Sindirimi düzenlemeye yardımcı olur. İçinde yararlı bakteriler bulunur, meyveli ya da pekmez ile tüketebilirsiniz.

Rezene tohumu

Şişkinliği önlemek ve rahatlatmak için rezene tohumları iyi gelir. Yemek sonunda rezene çayı tüketebilir veya yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

papaya

Zencefil

Soğuk algınlığı, kas ağrılarına, kramplara, sindirime ve şişkinliğe iyi gelmekte kullanılır.  Sindirim sistemini rahatlatır, kasları gevşetir, protein kaynaklı gaz ve şişkinliklere iyi gelir.

sassy-water-the-most-efficient-weight-loss-drink-that-melt-fat-like-crazy-can-you-prepare-at-home

Nane ve papatya çayı

Mide gazına ve şişkinliğe papatya çayı ve nane rahatlamaya yardımcı olur. Sindirim sistemini yatıştırır ve mideyi rahatlatır.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı