Sağlık

Sağlık İçin Şeker Yerine Doğal Tatlandırıcılar

Sağlık İçin Şeker Yerine Doğal Tatlandırıcılar

Sağlıklı yaşam demek tamamen tatlılardan ve şekerden vazgeçmek anlamına gelmemelidir. Sadece yapay tatlandırıcı yerine doğal olanı ile yer değiştirmeniz gerekecek. Bu doğal şekerleri keşfederek tatlılarınızı yapabilirsiniz ve sağlığınızı da korumuş olursunuz.

2013-0730-img_2268-apricot-currant-jam

İşte kullanabileceğiniz ve tercih edebileceğiniz doğal ve sağlıklı tatlandırıcılar:

1-Doğal bal

Doğal tatlandırıcı olan bal, içinde antioksidanlar, demir, çinko, potasyum, fosfor, niasin ve riboflavin bulunmaktadır. Eğer çay ve kahvede kullanmak istiyorsanız ılık olarak kullanın değerlerini kaybetmemiş olur.

2-Şeker otu

Kan şekeri seviyesini ayarlamak ve kilo kaybını desteklemek için, aynı zamanda diyet için de kullanılabilir. Sıfır kalori ve sıfır karbonhidrat, aynı zamanda kötü yan etkileri olmayan doğal tatlandırıcıdır. Yoğurt ve kuru ya da taze meyvelerle kullanabilirsiniz. Isıya dayanıklı olduğu için pasta ve tatlılarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

IMG_2557

3-Hurma

İçerisinde bakır, potasyum, demir, manganez, magnezyum, B6 vitamini bulunmaktadır. Kolayca sindirilebilmekte olup, proteinler, yağlar ve karbonhidratları sindirmeye yardımcı olur. Kolestrolü azaltır, sıcak suda yumuşatarak macun haline getirerek pasta ve keklerinizde kullanabilirsiniz.

4-Hindistan cevizi

Sütü, yağı ve unu vardır, zengin mineraller içeren doğal tatlandırıcıdır. İçerisinde demir, çinko, kalsiyum, potasyum, antioksidanlar, fosfor ve polifenoller bulunmaktadır. Kek ve kurabiyelerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

honey-for-health-reasons

5-Akçaağaç şurubu

Ağaca bir kesik atarak öz suyunu bir kaba akıtılarak yapılan akçaağaçtan akan doğal şurupdur. Manganez, kalsiyum, potasyum, çinko, antioksidanlar bulunmaktadır. Yüksek ısıya dayanıklı olduğu için pasta ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz.

6-Pekmez

Bakır, kalsiyum, demir, manganez, selenyum ve B6 vitamini bulunmaktadır. Şeker kamışı pekmezi ve şeker pancarı pekmezi karıştırıldığında yüksek değerde antioksidan oluşturmaktadır.

7-Balsamik

Sirke antioksidan açısından zengin, balzamik sirke kendiniz evde yapabilirsiniz, doğal tatlandırıcıdır.

Sugar-Substitutes-2

8-Meyve püresi

Muz püresi içerisinde potasyum açısından zengin, B6 ve C vitamini bulunmaktadır. Muz püresi yaptığınızda içerisine bir iki damla limon suyu kullanırsanız hemen kararmaz. Suyla karıştırarak ezip püre haline getirerek kullanabilirsiniz.

9-Kahverengi pirinç şurubu

Kolayca sindirilebilen şurup sağlık açısından önemli tatlandırıcılardan biridir. Beyaz şeker yerine rahat kullanabilirsiniz.

10-Reçel

Elma, armut, üzüm gibi meyvelerin şeker kullanmadan reçel yapmak daha sağlıklıdır. Hindistan cevizi unu ve şekeri kullanarak koyulaştırabilir ve tatlandırabilirsiniz.

fruit-bowl-6

 

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı