Genel

Dişleri Beyazlatan Gıdalar ve İçecekler

Dişleri Beyazlatan Gıdalar ve İçecekler

Gıdaların sadece beslenmemize faydası olduğunu düşünebiliriz, ama aynı zamanda bazı gıdalar beslerken dişlerimizi de beyazlatıyor. İşte dişleri beyazlatan gıdalar ve içecekler:

Woman smiling, white background, copyspace

Karnabahar

Beslenmemizde faydası olan bu besin aynı zamanda dişlerimizi de beyazlatıyor. Çiğnerken fazla tükürüğü alarak dişlerimizin parlak tutmak içinde doğal temizleyicidir.

Çilek

Dişlerimizi beyaz tutmaya yardımcı olur. İçinde bulunan ekşimsi malik asit sayesinde dişlerimizin beyaz kalmasına yardımcı olur.

Peynir, kalsiyum sayesinde güçlü kemiklere ve güçlü dişlere sahip oluruz. Peynir, yoğurt ve süt gibi besinlerin içinde bulunan laktik asit dişlerimizin beyaz kalmasına yardımcı olmaktadır. Dişleri güçlendirmek için mineral takviyesinde bulunarak lekelenmeleri tükrük üretimini uyararak engellemiş olur.

02-coffee dsc_0255

Elma

Doğal fırçalama yöntemidir, aynı zamanda havuç da aynı etkiyi yapmaktadır. Diş fıçalama eylemi yaparak diş parçacıklarını yıkayarak beyaz tutar.

Kereviz

Lifli meyveler diş eti dokusunu koruyarak sağlıklı ve beyaz dişlere sahip oluruz. İçerisinde bulunan kalori ve besin açısından zengin kereviz, dil, diş eti ve ağıza yapışan bakterilerin üzerine yapışarak onları yok eder. Fırçanın yapamayacağı ve eksik kalacak bir çok görevi kolayca tamamlamış olur. Aynı zamanda diş etlerini de tedavi ederek pembe ve sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.

02F66169

e3c31c6c-c3b4-11e2-bf9c-304ed7d92e21-e1409302546744

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı