Sağlık

Uçucu Yağlar ile Sinüzit Tedavisi

Uçucu Yağlar ile Sinüzit Tedavisi

Uçucu yağlar, çeşitli sağlık problemlerinde alternatif bir tedavi olarak kullanılabilir. Sinüzit tedavisinde alternatif tedaviden yararlanılabilinir.

Gözler ve burun çevresinde bakteriyel enfeksiyon sonucunda oluşan sinüslerin iltihaplanmasıdır. Soğuk algınlığı, grip, bademcik iltihabı, alerji neden olarak sinüslerin iltihaplanmasına sebebiyet verir. Burun, alın, şakak ve göz çevresinde tıkanıklığa ve ağrıya neden olur. Sinüsler kanallarla buruna açılır ve bu kanalların içinden burun mukozası geçer. Bu mukoza solunum yollarını nemlendirerek iltihaplanması sonucunda sinüzit oluşur.

esas sinüzit tedavisi

Bazı hassa insanlar özellikle alerjik bünyesi olan kişilerde daha sık oluşur. Ayrıca burun kemiği eğri olanlarda mukozanın akışını engellemesi sonucunda hassaslaşır, nezle gibi en ufak bir soğuk algınlığında sinüs kanalları kapanır ve sinüzite neden olur.

Ayrıca sigara ve alkol kullananlarda da sık görülür. Yüzde, gözde şişlik ve baş ağrısı oluşur. Yorgunluk ve ateş de görülebilir. Burun akıntısı, eğilirken ve kalkarken bu ağrılar daha şiddetli olabiliyor. Ses kısıklığı, koku alamama bir diğer belirtilerdir. Çocuklarda mide bulantısı, kusma ve ateş olarak ortaya çıkar. Mutlaka tedavi edilmelidir, bir uzmana muayene olun ve ilaçlarınızı ona göre kullanın. Biz burada hafif ya da alternatif tedavi olarak öneriyoruz.

Essential oil with rose petals on wooden background

Buhar yaparak sinüs yollarını açarak rahatlayabilirsiniz.

Buhar solunması ile sinüzite iyi gelen esansiyel yağlar.

  • 2 Damla biberiye yağı
  • 2 Damla nane yağı
  • 1 Damla kekik yağı
  • 1 Damla okaliptüs yağı

Yağları karıştırarak kaynayan suyun içine dökün ve buharını soluyun.

 

Sinüzit için masaj yağları

sinüs 18-Amazing-Healing-Powers-of-Fragrant-Lavender-Oil

Başın ön tarafı, kulakların önü ve arkası, alın elmacık kemikleri, burun kenarlarına ve boyun arkasına aşağıdaki yağlarla masaj yapın.

  • 2 Damla okaliptüs yağı
  • 2 Damla nane yağı
  • 3 Damla biberiye yağı
  • 3 Damla ıtır yağı
  • 1 Damla çay ağacı yağı
DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı