Güzellik

Saç Uzatmak İçin Evsel Yöntemler

Saç Uzatmak İçin Evsel Yöntemler

-Soğan suyu, en verimli ve en eski saç uzatma yöntemidir. Soğan suyu kollajen üretimini artırarak saçın büyümesine yardımcı olur.

Red-Onions

saçuztma

Kırmızı soğan veya arpacık soğan küçük parçalar halinde doğrayın ve suyunu sıkın. Kafa derisine sürerek 15 dakika bekletin, sonra hafif bir şampuanla yıkayın.

-Elma sirkesi, saç dibini temizleyerek saçın PH dengesini korur.

Saçınızı yıkayın,1 litre suya 75 ml elma sirkesi karıştırın ve saçınızı durulayın. Saçın PH dengesini koruyarak büyümesine yardımcı olur.

-Yumurta,proteinlerin yüksek olmasından dolayı, kükürt, selenyum, fosfor ve iyot olduğu için saçın büyümesine yardımcı olmaktadır.

Yumurtanın beyazına zeytinyağı ve 1 çay kaşığı bal katın, iyice karıştırın saçın tümüne uygulayın ve 20 dakika bekletin. PH dengesi düşük şampuan ile yıkayarak durulayın cildi ve saçı parlatır.

-Çemen, yaygın olarak kullanılan ev çözümüdür. Saç büyümesini hızlandırarak saçın rengini korur.

1 Tatlı kaşığı çemen,2 çay kaşığı hindistan cevizi sütü karıştırın ve tüm saça uygulayın 30 dakika bekletin. Hafif şampuan ile yıkayarak durulayın, saçın büyümesini sağlar.

Benefits-of-Gooseberry healthy-fruits-health-apples

-Bektaşi üzümü,sağlıklı saç büyümesine yardımcı olur. Saçın pigmentasyonunu artırır, antioksidan ve vitamin açısından güçlüdür.

Kireç suyu ile bektaşi tozunu veya meyve suyunu 2 kaşık karıştırın ve kafa dersine uygulayın, ılık suyla durulayın, saçın büyümesine yardımcı olur. C vitamini ve antioksidanlar açısından güçlü olduğundan pigmentasyon eksiklliklerini tamamlayarak saçın iyileşmesine ve güçlenmesine yardımcı olur.

-Patates suyu, gizli bir ev çözümüdür, A vitamini bakımından zengindir. Sağlıklı saçlar için gereklidir.

Patatesi rendeleyin bir tülbent yardımıyla sıkın, saç derisine uygulayın, 15 dakika bekledikten sonra yıkayın. Maske olarak da kullanabilirsiniz.

-Sarımsak, saç dökülmesini de önler ve saç dibinde kan dolaşımını sağlayarak saçların uzamasına neden olur.

Ezilmiş sarımsakları kaynatın, içine zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı ekleyin. Saç köklerine uygulayın 15 dakika sonra yıkayın. Haftada 3 kez bu tedaviyi uygulayın.

10426074_l hair-loss-women

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı