Güzellik

Güzellik İçin Doğal Cilt Bakımı

Güzellik İçin Doğal Cilt Bakımı

Cildimiz vücut ağırlığının %16’nı oluşturmaktadır. Doğal cilt bakımı sağlık açısından çok önemlidir. Ölü hücrelerin çıkarılması cildin yenilenmesi ve hava alması için önemlidir. Doğal cilt bakımı mutlaka yapılması gerekir, eğer kendiniz yapamıyorsanız profesyonel yardım almalısınız.

doğal

  1. Cildi temiz tutmalı, dışarıdan gelindiğinde temizleyici ile yada su ile mutlaka temizlenmelidir.
  2. Güneş kremini yılın 365 gün sürmeli.
  3. Her duş sonrası vücuda nemlendirici sürülmeli.
  4. Vazelin kullanın,
  5. Doğal kürlerle cilt bakımı yapın, yoksa doğal maske yapabilirsiniz.
  6. Doğal cilt bakımı ürünleri seçerken mutlaka A vitamini ve alfa hidroksi asitli olan ürünleri seçin.
  7.    Bakım yapabilmek için cilt tipinizi bilmeniz gerekir. Eğer cilt tipinizi bilirseniz ona göre kürler ve ürünler seçersiniz ve makyajınızı ona göre yaparsınız.
  8. Doğru sabun ve doğru ürünler kullanın, dışarıdan gelecek çevre kirliliğine karşı önlem almış olursunuz.

Normal Ciltler, Standart bir cilt türüdür. Orta büyüklükte gözeneklere sahiptir, aslında cilt bakımına ihtiyacı yoktur, ancak dışarıdaki kirliliği atmak için yüz yıkanmalıdır.    

Kuru Ciltler,  esneklikten yoksun olan bu ciltlerde kuru olduğu için sivilce olmaz. Kırışıklıklar daha erken oluşur. Kuruluğun nedenlerini öğrenmeli ve ona göre ürün seçilmelidir.        

clt bakımı

Yağlı Cilt Tipi, Ergenlik döneminde daha çok olur ve gençlerin en çok şikayet ettikleri konudur. Gözenekleri geniştir ve sık sivilce olur. Cilt esnek ve gözenekleri geniş olduğu için kiri çabuk tutar. Akne tedavisi yapılması gerekebilir, cilde uygun temizleyiciler kullanılmalı.

Hassas Cilt Tipi,  Güneş, rüzgar çok çabuk etkilenir. Çok çabuk tahriş olur, kozmetik uygulamaktan kaçınılmalı, dışarı çıkmadan önce gerekli önlemler alınmalı.

Karma Cilt Tipi, T bölgesi alın, burun ve çene yağlıdır. Diğer alanlar kurudur. Ürün seçimini iki türlü yapılması gerekir.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı