Hobi

Çiçeklerde Saksı Değişimi Nasıl Yapılır?

Çiçeklerde Saksı Değişimi Nasıl Yapılır?

Bitkilerin toprağını her istediğimiz zaman değiştiremeyiz, çünkü onun da bir zamanı ve süresi vardır. Eğer çiçek büyümüş ise saksısı küçük geliyorsa saksı değiştirilir.çiçek4

 

Çiçek büyümüyorsa, hastalanmışsa,  ya da yeni alınmış sera saksısı ile alınmışsa değiştirilmesi gerekir. Saksı seçiminde toprak saksılar tercih edilmelidir. Bitki uyku durumunda yani kış aylarında değiştirilmemeli.  Nisan sonu ve mayıs aylarında havaların ısınmasıyla birlikte değiştirilmeli.  Bazı bölgelerde havaların geç ısınması ile birlikte bu süreye dikkat etmek gerekir.

Ivy_Geranium

Yeni alınan bitkilerde hemen toprak ve saksı değişimi yapılmamalı, bir süre bekleyip bitkinin bulunduğu ortama uyum sağlaması beklenmelidir.  Yer yadırgaması olduğu zaman bitki şoka girer ve kurumasına neden olur.  Onun için 15-20 gün beklemek gerekir.  yeni alınan bitkileri esintili yerlere koymamalı. Ev ortamında da çiçeklerin yerlerini değiştirmemek gerekir, evde yer değişiminde stres yaşar ve küser, çiçek açıyorsa da açmaz.

FUCHSIA-CHARM-NEON-WHITE

Toprağı hazırlamadan önce çiçeğinizin özelliklerini tanıyın, daha çok neyi seviyor, hangi tür topraktan hoşlanıyor, ışık mı gölgemi seviyor, hangi gübreye ihtiyacı var bunları bilerek ve araştırarak bitki toprağını hazırlamalısınız. Çiçek aldığınız yerden bilgi edinebilirsiniz. Bu konularda deneyimlerde önemlidir.

 

Toprağı değiştirirken kökleri incitmeden saksıyı ters aşağı doğru tutarak çevirin. Çiçeğinizi dikeceğiniz diğer saksının dibine çakıl taşı serin bu bitkinin hava almasını sağlar. Çiçeğin boyunu saksıya tutarak ölçün, yukarıdan itibaren boyutun altında kalan kısma toprak doldurun, çiçeğinizi yerleştirin ve boş kalan kısımları toprakla doldurun.  Suyunu verin, bitkinin hoşlanacağı alana yerleştirin, hareket ettirmeyin ve yerini değiştirmeyin, ortama uyum sağlasın.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı