Anne ve Çocuk

Çocuklarınızı Hastalıklara Karşı Koruyun

Çocuklarınızı Hastalıklara Karşı Koruyun

Çocukların sağlıklı olduğunun bir kanıtı da boylarının düzenli olarak uzamasıdır. En hızlı büyüme evresi anne karnında gerçekleşir, 1 yaşında çocukların boyu hızla uzar 3-4 yaşlarında uzama ortalama yılda 4-6 cm  olarak devam eder. Ergenlik döneminde hızlı bir çıkış olur ve ergenliğin sonunda büyüme plakları kapanır. Çocuklarınızı hastalıklara karşı koruyun!

Sağlıklı beslenmeyen çocuklar sürekli olarak hastalanır,özellikle okul ve kreş çağındaki çocuklar kalabalık ortamın etkisinde yayılan mikroplar, yenilen hazır gıdalar (cipsler,çerezler,şekerler ) vücut direncini düşüren gıdalar olduğundan dolayı sık hastalanırlar.

hasta çocuk1

Çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarının sık görülmesi henüz bağışıklık sistemlerinin yeterince güçlü olmamasından kaynaklanır. Bunun için çocuklar sebze, meyve, süt ve peynir gibi doğal gıdalarla beslenmelidir. Çocuklar hastalandığında mümkün olduğu kadar bağışıklık sistemini güçlendirirci çorbalar, sebzeler ve bitkisel çaylar içirilmelidir. Hemen ilaçlara sarılmamak ve en önemlisi çocuklara temizlik alışkanlıklarını kazandırmak gerekmektedir. Özellikle yemek öncesi ve sonrası, tuvalet sonrası el yıkama alışkanlığı kazandırılmalıdır. Çocukları sigara içilen ortamlardan uzak tutmalı ve aşılarını düzenle takip etmek gerekmektedir.

Çocuklarda en çok görülen hastalıklar nezle, grip, farenjit, sinüzit, orta kulak iltihabı ve solunum yolu enfeksiyonlarıdır. Mevsim değişimlerinde çocuklara çok dikkat edilmelidir. Çocukların protein ağarlıklı beslenmesi, düzenli vitamin takviyesi ve dinlenme hastalıkların iyileşmesinde etkili sonuç vermektedir.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı