Güzellik

Kepek Tedavisinde Doğal Ev Çözümleri

Kepek Tedavisinde Doğal Ev Çözümleri

Saçınızın kepeğini yok edecek, sağlıklı ve güzel gösterecek yöntemler.

kepek

Kepek bir kafa derisi hastalığıdır. Saç derisi üzerinde kuruma, bakteri oluşması, mantar, kaşıma ve taramadan oluşan tahrişler, iltihaplı deri hastalıkları ve bir çok nedene bağlı olarak gelişen saç dibi hastalığıdır. Saç deri dibinde cildin kurumasıyla pul pul oluşumundan dolayı kaşıntıya sebep olur.

doğal kepekilacı

Kepek sağlıklı bir saç bakımı ile kontrol edilebilir. Ayrıca evde yapacağınız basit ve doğal ev  ilaçları ile kendi sorununuza çözüm bulmuş olursunuz.

  1. Zeytinyağı, saç diplerinizi zeytinyağı ile ovun ve 1 saat bekletin, ılık su ile yıkayın sonra şampuana geçebilirsiniz.
  2.  Aleo Vera, saç sorunlarını çözen bitkilerden biridir. Aleo Vera jeli soğutma etkisi yaparak cildi yatıştırır ve nemlendirir.
  3.  Çemen, çemen tohumunu 2 kaşık akşamdan ıslatın, sabah hamur haline getirerek saç dibinize sürün ve 30 dakika bekletin. Ilık su ile yıkayarak şampuana geçin.
  4.  Yoğurt, saç dibinize yoğurdu sürerek 30 dakika bekletin ve yıkayın.
  5. Hindistan cevizi yağı, 3-5 yemek kaşığı ılık hindistan cevizi yağını saç diplerine masaj yapın. 1 saat bekletin ve yıkayın.
  6.  Yumurta, saç dibine sürerek masaj yapın 1 saat bekletin ve yıkayın. Kepek ve saç dökülmesini tedavi edecektir.
  7. Çay ağacı yağı, kepek için doğal bir çözümdür. Doğal antiseptik ve antibiyotik özelliğe sahiptir. Birkaç dakika saç dibine masaj yapabilirsiniz, yada şampuanınıza katabilirsiniz.
  8.  Hint leylağı, antifungal ve aynı zamanda antibakteriyel özellikleri yanı sıra bir çok saç sorunlarına, kaşıntılı kafa derisine ve saç dökülmesine de iyi gelmektedir.  Bir avuç hint leylağının yapraklarını 4 su bardağı su ile kaynatın, soğuyunca süzün, saç durulamasında kullanın. Haftada 3 kez bu uygulamayı yapın.
  9. Elma sirkesi, kepek tedavisinde etkilidir. Mantarları ve bakterileri saçınızda engellemiş olur. Kafa derisinin pH dengesini sağlamış olur. Aynı zamanda saç diplerini açarak saçın nefes almasına ve büyümesine etki eder. İki çorba kaşığı elma sirkesi, iki kaşık su, 15-20 damla çay ağacı yağı karıştırarak saç dibine masaj yapın 5 dakika bekledikten sonra saçlarınızı durulayın. 1 Haftada 2-3 kez tekrarlayın.
  10. Kabartma tozu, ölü cilt hücrelerini temizlemeye ve saçın fazla yağını almaya yarar. Aynı zamanda saç derisinin pH dengesini korumasına yardımcı olur. Saçınızı ıslatın, kafa derinizi kabartma tozu ile ovun, bir kaç dakika sonra saçınızı durulayın, haftada 1 ya da 2 kez tekrarlayabilirsiniz.
DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı