Sağlık

Topuk Dikeni Neden Olur?

Topuk Dikeni Neden Olur?

Topuk dikeni topuk kemiği üzerindeki bir çıkıntıdır. Ayak kemiğinin zorlanmasından kaynaklanan ve kalsiyum birikmesinden oluşur. Ayak kemerinin iltihaplanması ve bu iltihabın kurumasından da dikeni oluşabilir, aynı zamanda romatizmal hastalıklar da  oluşumunu sağlar.

asa Modern-New-silicone-pads-for-shoes-Moisturizing-Foot-Skin-Care-shoe-heel-Protector-Heel-Pad-Jun16.jpg_640x640 c700x420

Topuk dikeninin diğer nedenleri:

Topuk altında oluşan diken hemen geçmez ve bir anda oluşmaz zamanla bir çok zorlanmalar sonucunda oluşur. Genel olarak dikeni ayak kas bağlarının zorlanması sonucunda ortaya çıkar. Topuk dikeni oluşum nedenlerinden bazılar, orta yaşta olmak, uzun yürüyüşler yapmak, ayakta uzun süreli durmak, ayak kemiğini ve topuk kaslarını zorlamak, sert zeminde koşmak, yanlış ayakkabı seçimleri, fazla kilolu olmak, ani ayak tabanı zorlayıcı hareketler, kasların zorlanması, yaş ile birlikte esnekliğin kaybolması, romatizmal hastalıklar ve şeker hastalığından kaynaklanabilir.

heel-spur2 arch_pain

Topuk dikeni yürürken ve ayakta dururken de ağrı yapar, iğne batmış hissi uyandırır. Aslında topuktaki ağrının nedenleri çıkıntının zarar verdiği yumuşak dokudur. Kişinin yürümesini ve günlük işlerini de etkileyebilir.

40792_image3 w_1_0001538_horseshoe-heel-spur-pads

Doktora gitmeniz ve şok dalga tedavisi yaptırmanız gerekir. Bunun yanında sizi rahatlatacak bir kaç öneri şu şekilde olabilir. Ayakta fazla kalmayın, ayakkabı seçiminiz kaliteli  ve ortopetik olsun, ayaklarınızı dinlendirin, ayağınızı ayak bandı ile sarın, topuk dikeni yastığı denilen üründen alıp kullanabilirsiniz, tabanı sert ayakkabı giymeyin, topuklu giymeyin ve doktorunuzun vereceği iltihap giderici ilaç kullanabilirsiniz.

200346330-001-56a315a33df78cf7727bba10

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı