Sağlık

Sanat Terapisti Nedir? Ne İşe Yarar

Sanat terapisti nedir ? ne işe yarar, kişinin fiziksel, duygusal ve zihinsel mutluluğunu iyileştirmek için sanatsal faaliyetlere yönelerek, stresi azaltmak, yönetme, davranış ve duyguları geliştirme ve yönetmeye yardımcı olmaktır.

Sanat terapisti, insanları sanatsal faaliyetlere yönlendirerek yaratıcı süreç aracılığı ile duyguları ifade etmeye ve anlamaya teşvik eder.

Boyalar gibi sanatsal malzemeleri kullanarak yaratıcı sürecin psikolojik yönlerini, özellikle farklı sanat malzemelerini kullanarak kendini bilinçlendirmek, sorunlarla baş etme becerilerini geliştirebilmek.

Kişilik teorileri, psikoloji, aile sistemleri, insani gelişim gibi faktörler sanat eğitimine dayanır. Yaşamda hastalık, travma gibi zorluklar yaşayan kimseler, kişisel gelişim arayanlar için sanat terapötik sistem olarak kullanımdır.

Stres ve travmatik semptomlarla başa çıkma, tekrarlayan hastalık ve ölüm korkular gibi yönetilmesi zor sorunlar ile başa çıkmak, ruh sağlığını rehabilite etmek, ancak sanatsal sanatsal yetenekleri geliştirerek hayattan zevk alarak yaşamayı öğretebilmektir.

-Sanat Terapistini kimlere uygulanabilir

Sanat terapisini sorunlarını yönetemeyen başa çıkamayan herkes kullanabilir. Bir iletişim aracı olarak sanatın güzelliklerinden faydalanarak resim, çizim, renk, doku, görsellik, fotoğraf, heykel, dans gibi görsel sanatların bir alanını kullanarak duyguları yönetmek, yaşamdan tat almak duygusunu yaşayabilmektir.

Eğer duygularınızı, git gellerinizi, inişli çıkışlı duygularınızı kontrol edemiyor, korkularınızı yönetemiyor, psikolojik açıdan yaşamdan keyif alamıyor iseniz sanatsal terapiden yardım alarak hayatınızı düzene koyabilirsiniz.

Stres ve gerginliği hafifleterek, duygularınızı ve kendinizi keşfederek, yaratıcı duygular ve zihinsel esenliği yakalamak için kesinlikle sanatsal terapi size yardımcı olacaktır.

İlla da bir sanat şaheseri meydana getirmeniz gerekmez, düşüncelerinizi renkli boyalar ile kağıda veya tuvale dökerek her çizdiğiniz çizgilerden sorunların üzerini çizerek, silgi gibi silerek yok etmenin size verdiği hazzı yaşayacak ve yaşamdan keyif alacaksınız.

Sanatsal terapi bir çok insanın hayatında şaheserler yaratmıştır, boyama, çizim resim yapmak, müzik, dans gibi sanatsal etkinlikler duygularınızı yönetmenize yardımcı olarak hayatınıza bir kurtarıcı girmiş kadar özgür olacaksınız.

Sanatsal terapi birinin duygusal varlığını, hastalık süreçlerini iyileştirmesi, stres, öfke nöbetleri, melankolik ruh hali, fiziksel ve duygusal ruh halinizin düzelmesine yardımcı olacaktır.

-Sanat terapisinden kimler yararlanabilir?

-Kaygı

-Stres

-Depresf ruh hali

-İnişli ve çıkışlı ruh hali

-Kararsızlık yaşayanlar

-Duygularını yönetemeyen içinde yaşayarak büyütenler

-Kendini anlatamama

-İletişim sorunu yaşayanlar

-Güvensizlik

-Dikkat eksikliği

-Gelişim bozuklukları

-Yeme bozuklukları

-Travmatik beyin hasarı

-Kanser hastaları

Kronik hastalıkları olanlar

Bunun gibi bir çok sorunu olanlar ve sorunlarını çözemeyen kişilerde akıl sağlığını korumak, duyguları yönetebilmek, toplum içerisinde özgüven kazanmak, kendini ifade edebilmek, beden ve zihin bağlantısı geliştirerek sanat terapisinin terapötik etkisinden yararlanabilirsiniz.

 

 

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı