Sağlık

Hafızayı Nasıl Güçlendirebiliriz?

Yayınlanma tarihi

1-Ginseng

Hafıza ve dikkat sürecini ve beyin fonksiyonlarını geliştirmeye yardımcı besinler, sağlıklı beyin için çok önemlidir.

2-Kafein

IQ artırmak için ölçülü kafein sihirli bir mermi gibi beynin enerjisini artırır ve konsantre olmaya yardımcı olur, çikolata ve enerji içecekleri de aynı etkiyi yapar.

 

3-Şeker

Doğal şeker ve karbonhidrat beynin yakıtıdır, bellek, düşünce ve zihinsel yeteneği artırır. Özellikle meyvelerden, pekmez ve doğal gıdalardan almak gerekir.

4-Kahvaltı

Uzmanların yaptığı araştırmalar sonucunda, beyin yakıtının ilk başına kahvaltı olması gerektiğini açıklamışlardır. Özellikle kepekli tahıllar, süt ve meyveler dikkati artırır.

5-Balık

Beyin yakıtından biri de omega-3 yağ asitleri inanılmaz beyin gücüne sahip, bunama ve felç gibi hastalıklardan beyni korur ve yaşlanma belirtilerini geciktirir.

6-Fındık, ceviz

Antioksidan ve E vitamini açısından zengin doğal uyarıcılardır, cildi, beyni korur ve hafızayı güçlendirir.

7-Avokado

Kalp ve beyin sağlığı için önemli olmakla birlikte kalp hastalığı ve düşük kolesterol riskini azaltır. Kepekli tahıllar ve E vitamini açısından zengin besinler hafızayı güçlendirir, aynı zamanda cildin genç kalmasını sağlar.

8-Yaban mersini

Serbest radikallerin yol açtığı beyin hasarlarını onarır ve beynin korunmasına yardımcı olur. Kas fonksiyonlarını geliştirerek yaşlanma sürecini yavaşlatır.

 

9-Vitaminler ve mineraller

B, C, E, Beta-karoten ve Magnezyum gibi vitamin takviyeleri alarak beyin gücünün artırılmasına ve hafızanın güçlenmesine yardımcı olmaktadır.

10-Su, uyku ve egzersiz

Uykunuzu düzenli almaya dikkat edin ve sulu kalın, egzersiz yaparak düşünce netliğinizin kazanılmasına yardımcı olun, rahatlayın ve meditasyon yapın.

Yorum yazmak için tıklayın

Çok Okunanlar