Moda

Gelin Ayakkabı Seçimi ve Modelleri

Yayınlanma tarihi

Gelin ayakkabı seçimi ve modelleri söz konusu olduğunda birinci derecede konfor önemli olurken ikinci derecede görsellik gelmektedir. Çoğu zaman en güzel ayakkabıları tercih ettiğimizde bütün gün ayakta kalıp dans edeceğiniz için yanında bir de kısa topuklu ayakkabı yedeğinizde olursa ayaklarınızı az hasarla kurtarmış olursunuz.

Ayakkabıları alırken önceden giyerek deneme yapmalısınız, gelinliğin boyuna uygun olup olmadığını denemek için, belki yüksek topuk veya kısa topuk seçme gibi bir durumunuz olabilir.

Düğün ayakkabısı seçmeden önce gelinliği alın zira ayakkabınıza payetler veya dantel tasarımlar eklemek gerekebilir.

Ayakkabı alırken ne kadar saat ayakta kalacaksınız, ne kadar yürüyeceksiniz, hangi mevsimde düğün yapacaksınız, hangi mekanı seçeceksiniz, çamurlu veya çimenli bir mekanda bulunacak mısınız, leke olacak mı, bütçeniz ne kadar ayakkabı ve gelinliği almanıza yetecek mi, tasarım ayakkabı yaptırıyorsanız düğüne yetişecek mi, gelin ayakkabılarını daha sonra tekrar giymek istiyor musunuz tüm bunları göz önünde bulundurmalısınız.

Düğün öncesi ayaklarınıza masaj yaparak rahatlamayı sağlayın. Ayaklarınız dinlenmiş, manikür ve pedikür önceden yaptırıp oje renginizi seçerek muhteşem düğün için hazırlıklarınızı bitirmiş olursunuz.

Düğün ayakkabısı seçerken mekanı göz önünde bulundurmalısınız

-Kumsalda yapılan bir düğün töreni için topuklu bir ayakkabı giyemezsiniz. Ayaklarınızın içi kumla dolarken bütün gün koşuşturmanız da sizi rahatsız edecektir, onun için kapalı ve topuksuz ayakkabı tercihiniz olsun.

-Yağmurlu bir havada kır düğünü yapıyorsanız eğer, kumaş ve dantelli ayakkabıları tercih etmeyin yarım topuk ve kapalı ayakkabı uygun olacaktır.

-Salon düğünlerin önceden zeminin nasıl olduğuna bakmanızda fayda vardır. Zira kaygan parkeler, veya halı olabilir düğün ayakkabı seçiminizi zemine göre yapmanızda fayda vardır.

-Her ne kadar düğün için zarif ayakkabılar tercih etseniz de yedeğinizde hep bir çift daha bulunsun.

-Damadın boyuna göre ayakkabı seçimini de göz önünde bulundurmalısınız. Damat adayı kısa boylu ise ayakkabı tercihiniz sizi aynı boyutta göstermeli uzun veya kısa olmamalı.

-Kır düğünlerinde kumaş veya dantelli ayakkabı seçmeyin. Çimlerde kayabilir ve çimen lekesi olabilir bu da sizin tercih etmek istemeyeceğiniz nahoş bir durum olacaktır.

-Düğün ayakkabısı seçerken gelinliğin boyu önemli çok uzun bir gelinlikte ayakkabılarınız görünmeyecektir, gelinliğin etek boyunu ayakkabıya göre ayarlamalısınız.

-Düğün esnasında çok yüksek ayakkabılar tercih etmemelisiniz, zira gelinliğin eteği takılarak düşme riskini göz önünde bulundurmalısınız.

-Düğün ayakkabılarını seçerken gelinliğinizle uyumlu olmasına özen gösterin.

-Düğün ayakkabılarını seçerken orta yükseklikte ve bilekten bağcıklı olmasını tercih edin. Ayakkabının ayağınızdan çıkma veya bol gelme durumlarında ayağınızı sıkıca saracak ve sizi herhangi bir riskten kurtarmış olacaktır.

-Düğün ayakkabıları seçerken ayakkabının burun tarafının yuvarlak olanını seçin ki ayak parmaklarınızı sıkıştırmasın.

-Düğün ayakkabısı seçmeden önce düğün elbisenizi seçin ona göre ayakkabı tercihini yapmanız sizin için kolaylık olacaktır. Düğün ayakkabılarınız ruh halinizi, rengini, süslemesini ve topuk yüksekliğini seçmenizde belirgin bir etken olacaktır.-

-Düğün ayakkabılarını seçerken konfor ve rahatlık birinci derecede sizin için önemli olmalıdır, topuk yüksekliğini ona göre ayarlamalısınız.

-Gelinlik uzunsa kısa topuk veya babet türü ayakkabı seçimi tercih etmelisiniz.

-Her ne kadar gelin ayakkabısı beyaz olmalı diye bir inanış olsa da, pudra rengi, pembe, fildişi, açık mavi ayakkabı seçebilirsiniz. Tercih sizin sıra dışı olmak istiyorum diyorsanız da olabilir zira düğün sizin seçim sizin kural yok.

 

 

 

Yorum yazmak için tıklayın

Çok Okunanlar