Sağlık

Erken Yaşlanmanın Nedenleri Nelerdir?

Yayınlanma tarihi

-Yağlar

Bitkisel yağlar, margarin, beyaz ekmek, şekerli gıdalar cildi yaşlandırır, kırışıklıkların oluşumunu hızlandırır ve vücudun iltihaplanmasına neden olur.  Erken yaşlanmayı önlemek için sağlıksız yağlardan uzak durmak omega-3 yağ asitleri açısından zengin besinler ve yağlar tüketmek sağlık açısından faydalıdır. Keten tohumu yağı, zeytin yağı, avokado, somon tüketmeli zira cildin esnekliğini korumaya yardımcı olur. C vitamini açısından zengin besinler tüketmeli bunlar kırışıklıkları ve cildin çatlamalarını önler, yumurta, tavuk, fasulye gibi proteinler tüketmeli.

-Büyüme hormonu

Bedende bulunan hipofiz bezi büyüme hormonu üretir ve kolajen üretimini artırarak cildin pürüzsüz olmasına yardımcı olur.

-Stres

Yapılan araştırmalarda stresin bedene verdiği zarar o kadar çok ki DNA hücrelerini öldürdüğü ve yaşlanma sürecini hızlandırdığı cilt hasarları oluşturduğu gözlenmiştir. Tansiyonu yükseltir, uyku düzenini bozar ve beynin çalışma fonksiyonlarını etkiler.

-Alkol ve sigara

Sindirim sistemini bozar, karaciğeri etkileyerek ciltte kırışıklıklara ve erken yaşlanmaya neden olur. Kalp hastalığı, kısırlık, mesane kanseri ve yüksek tansiyona nadan olmaktadır.

-Uyku

7-9 Saat arasında uyumak ve sırt üstü yatmak kırışıklık oluşumunu engellemektedir. Yan yatmak ve uykusuz kalmak erken yaşlanmaya sebebiyet vermektedir.

-Güneşlenmek

Koruma faktörlü ürünler kullanmadan ve belirli saatlerde güneş altında kalmak cilt kanserine davetiye çıkarmaktadır. Güneşten faydalanmak istiyorsanız 2 saatte bir güneş korumalı ürün kullanın.

-Yanlış makyaj

Yanlış yapılan makyaj ve temizliği yapılmadığında yaşlılık lekelerine, göz ve ağız çevresi kırışıklıklara neden olmaktadır.

-Şeker

Şekeri sadece doğal gıdalardan almaya çalışın erken yaşlanmayı önlemiş olursunuz.

-İşlenmiş gıdalar

işlenmiş ve yapay gıdalar beyaz ekmek, un, bisküvi gibi doğal olmayan gıdalardan uzak durun katkı maddeleri erken yaşlanma belirtilerinden bazılarıdır.

Yorum yazmak için tıklayın

Çok Okunanlar