Güzellik

Saçınız ve Cildiniz İçin Üzüm Çekirdeği Yağı

Saçınız ve Cildiniz İçin Üzüm Çekirdeği Yağı

Üzüm, kımızı, yeşil, mor, sarı gibi çeşitleri bulunurken, üzüm suyu, sirkesi, reçeli, jölesi ve üzüm kurusu gibi sağlık açısından her çeşidin bir çok önemi vardır.

Üzüm çekirdeği yağı, çeşitli cilt ve saç bakımından önemli bileşenleri bulunurken tıbbi açıdan da önemli özellikleri bulunmaktadır. Üzüm çekirdeği işlenerek elde edilen  yağı saç ve cilt için bir çok yararları bulunmaktadır.

 

Cilt bakımından üzüm çekirdeği yağının yararları şunlardır:

1-Sivilce

Üzüm çekirdeği  yağını kullananlar akne ve sivilce gibi çeşitli cilt hastalıklarını iyileştirmektedir. Üzüm çekirdeği yağının içerisinde bulunan linoleik asit hücre zarlarını güçlendirerek cildin genel kalitesini artırmaktadır.

Gözeneklerin tıkanmasını önler, sivilce oluşumunu engeller aynı zamanda antiflamatuar özelliklerinden dolayı cildi tedavi etmeye yardımcı olur.

2-Cilt sıkılaştırma

Üzüm çekirdeği yağının büzücü özelliklerinden dolayı cildi sıkılaştırır, cildin  rengini düzenler ve özellikle yağlı ciltlerin düzenli olmasını sağlar.

3-Göz altı lekeleri

Cildiniz ne kadar kusursuz olursa olsun göz altı halkalarınız varsa genel görünümünüz güzel olmayacak ve donuk kalacaktır.

Eğer göz altı morluklarınız ve halkalarınız varsa en mükemmel çözüm üzüm çekirdeği yağıdır.

4-Nemlendirici

Üzüm çekirdeği yağı hafif, uygulaması kolay ve yumuşak cildinizi nemlendirerek parlak olmasını sağlar. Ayrıca alerjik özellikleri olmadığı için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

5-Cildin yaşlanmasını önler

Üzüm çekirdeği yağı, cildin yaşlanmasını yavaşlatır, ince çizgiler ve kırışıklıkları önler, antioksidan özellikleri cildin genel görünümünü tedavi etmektedir.

 

Üzüm çekirdeği yağının  saça faydaları şunlardır:

1-Saçı hızlı büyütür

Saçların hızlı büyümesini sağlayan gerekli bütün vitamin ve mineralleri bulundurur,saç ve kafa derisini besleyen E vitamini bulunmaktadır.

2-Saç diplerini nemlendirir

Saçların yıpranmasını ve kırılmasını önleyerek saçlarınızı nemli tutar, ayrıca saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur.

3-Kepekle mücadele eder

Kaşıntılı saç derisini tedavi ederek kepek oluşumunu engellemektedir, iyi bir nemlendirici olduğu için kepek oluşumunu engeller.

4-Saçları parlatır ve güçlenmesine yardımcı olur

Üzüm çekirdeği yağı hafif olduğu için saç dipleri tarafından kolayca emilir, saçlarınızı nemlendirir, kökleri güçlendirir, saçlarınızı parlatır ve dökülmesini önler.

5-Doğal saç kremi

Kuru ve kırılgan saçlarınıza doğal saç kremi görevi görür, hipoalerjik olduğu için hassas saç derileri içinde mükemmel koruyucudur.

Sağlık açısından da bir çok özellikleri bulunan üzüm çekirdeği yağı, anti-inflamatuar özellikleri artrite bağlı ağrı ve şişmeyi iyileştirir. Bir çok kanser hastalıklarını önlemeye yardımcı olur, diyabet hastaları için de yararlı olan yağ, çoklu doymamış yağ asitleri içermektedir.

Kesik ve yaraları da iyileştirme özellikleri bulunan üzüm çekirdeği yağı, saç, cilt ve sağlık açısından çok önemli özellikleri bulunmaktadır.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı