Güzellik

Cilt Tipine Göre Esansiyel Yağlar

Cilt Tipine Göre Esansiyel Yağlar

Kullanacağınız yağların cilt tipinize uygun olup olmadığını ve cildinizin tipini öğrenerek kullanırsanız en iyi etkilerini görmüş olursunuz.

Yüz yağları özellikle soğuk ve kış aylarında cildinizi koruyarak nemlendirir, herhangi bir nemlendirici krem ile birlikte kullandığınızda daha etkili olacak ve deri altına nüfuz ederek istediğiniz görünümü elde edeceksiniz.

Yüz yağları, cildin yaşamsal nemini korumak için inanılmaz yumuşatma özelliklerine sahiptir, aynı zamanda antioksidan özelliklere sahip hidrasyon artırıcı önemli kaynakları vardır.

Cildiniz tek bir yağda tüm ihtiyaçlarınızı karşılamayabilir ancak destekleyici olarak kullanabilirsiniz. Bazı yağlar tek başına kullanılırken bazı ürünleri etkili olabilmesi için uygun yağlarla karıştırarak kombine etmek gerekir.

Yüz yağlarını ilk kez kullanmaya başlıyorsanız cildi aydınlatmak ve parlatmak için nar, jojoba ve argan gibi muhteşem yağları karıştırarak kullanabilirsiniz.

İstediğiniz sonucu elde edebilmek için cildinizin türünü ve nelere ihtiyacı olduğunu bilerek kullanırsanız size daha iyi faydası olacaktır.

 

Cilt tiplerine göre kullanılması gereken en iyi yağlar:

1-Tüm cilt tipleri

Camellia yağı antioksidan içeren güzellik yağlarından biridir, kuru veya hassas cilt tiplerinin kullanacağı yağdır.

Cildin en dış katmanında oluşan tahriş ve iltihaplanmaları iyileştirerek en aza indirerek cildi pürüzsüz hale getirir. Tüm cilt tipleri için argan yağı da kullanabilirsiniz.

 

2-Karışık cilt tipleri

Marula yağı antibakteriyel cilde çabuk nüfuz eder ve ikinci uygulamada hemen farkı görürsünüz. Cildi nemlendirerek pürüzsüz hale getirir.

 

3-Yağlı cilt tipleri

Biberiye, ada çayı ve papatya yağı karıştırarak kullanmalısınız, büzücü etkisi vardır, cildinizi sıkılaştırır. Eğer cildiniz çok yağlı ise önceden temizleyin sonra yağ karışımlarını uygulayın.

 

4-Nemlendirici olarak kullanılacak yağlar

Hem yağ hemde nemlendirici olarak kullanmak istiyorsanız skualan yağı ile hiyalüronik asit ile birleştirerek kullanırsanız cildi nemlendirir.

Skualan yağı, cildin koruma bariyerini yeniden yapılandırarak çizgi ve kırışıklıkları ortadan kaldırır.

 

5-Yağlı ve karma cilt

Karma ve yağlı cilt olduğundan dolayı su dengesini koruması için  nemlendiriciden önce 1-2 damla yağ uygulayın .

Eğer cildiniz hassas ve tahriş olmuş  ise kızarıklığı yatıştırmak ve cildi rahatlatmak için 1 damla papatya yağı, 2 damla kuşburnu yağı ve 1 damla lavanta yağını karıştırarak cildinize masaj yaparak uygulayın, cilt hassasiyetlerini ortadan kaldırarak iyileştirme özelliğine sahiptir.

 

 

6-Normal ve kuru cilt

Kuru ciltli kişilerde yağı nemlendiricinin üstüne uygulayın.

Zira yağın üzerine bir nemlendirici uyguladığınızda antioksidanlar, retinol veya sıkıştıran peptitleri kullandığınızda yararlı bileşenler etkili bir şekilde deriye nüfuz edemez, yağlar ciltte bariyer görevi üstleneceğinden size faydası olmaz.

Yağı parmağınızın ucuna sürerek cildinize masaj yaparak iyice yedirin,  cilt tarafından emilerek daha  iyi sonuçlar verecektir.

Ayrıca kuru cilt için sıkılaştırmak ve esnekliğini artırmak için 1 damla gül yağı, 1 damla kuşburnu yağı, 1 damla lavanta yağı cilde masaj yaparak uygulanır. Cildinizi nemli, esnek, yumuşak ve parlak olmasını sağlar.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı