Sağlık

Göbek Yağlarınızdan Mı Şikayet Ediyorsunuz?

Göbek Yağlarınızdan Mı Şikayet Ediyorsunuz?

Fazla kalorileri vücut yağı olarak depolarız. Genellikle yağ derinin hemen altında birikir, kilo alınarak yağ her yerinizde fark edilir. Ancak aynı zamanda yağlar iç organlarımıza sarılmış vücut yağını depolarız ve bu tür yağlar iç organel yağlardır. Sağlığa ciddi zarar verebileceğinden çok daha risklidir.

Diyabet, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, kalp rahatsızlığı, böbrek hastalığı ve bazı kanser riskleri artırmaktadır.

exercises-to-lose-belly-fat-623x660

 

Göbek çevresi yağları

Yağ depolama bir çok faktörden etkilenir, yağ depoları siteleri erkekler de kadınlar arasında farklılık gösterir, hormonlar, ilaçlar ve ilerleyen yaştan etkilenir.

Yağ yetişkinlik döneminde daha fazla yağ depoladıkça yağ hücreleri büyür ve depolanır.

Vücudumuzun yağını kilo vermediğimiz sürece sonsuza dek göbeğinizde oturup kalır ve depolanır.

Her yıl yağ hücrelerinin yaklaşık % 10’u yenileniyor, kilo vermek yağ hücrelerinde depolanan yağ miktarını küçültür ancak sayıları sabit kalır.

Vücuttaki yağ düzeyini ölçmenin en kolay yolu belinizin boyutunu ölçmektir, karın çevresindeki yağ türünü tahmin eder.

reduce-belly-fat-1

-Harekete geçin

Hayat boyu sağlıklı bir kilo vermek için kalori alımınızı azaltabilirsiniz. Gerçekte yetişkinlerin çoğu yaşlar ilerledikçe ağırlıklarını korumak için mücadele eder.

Aerobik, egzersiz yapmanın sağlığa faydası kişinin vücut ağırlığı aynı kalmasına rağmen, sağlık riski % 12, visseral yağ % 21 daha az karaciğer yağlanması olur.

Nefes almanızı sağlayan her hangi bir egzersiz, yarım saatlik yürüyüş, bisiklet sürmek, tempolu yürüyüş iç organ yağlarını azaltmanıza yardımcı olacaktır.

girl-running

-En iyi diyet türünü seçiniz

Akdeniz tarzı beslenme, sebze ve zeytinyağlı vücudunuzda ki yağ depolarını azaltmaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

Düşük karbonhidratlı gıdalar, sağlıklı doymamış yağlar, sebzeler, fındık ve fıstık yiyerek göbek yağlarını düzenlemeye yardımcı olur.

-Lif bakımından zengin gıdalar

Lif açısından zengin gıdalar karın yağ seviyelerinin kontrolüne yardımcı olmaktadır.

Karbonhidratlı gıdalar sindirimi ve metabolizmayı yavaşlatır, kan şekeri düzeylerinde yağ depolama riski oluşturur.

Araştırmalar, çözünen lif alımının artması iç organların etrafında birikmiş olan yağlarda azalmaya bağlantılı olduğunu gösteriyor. Kahverengi pirinç, kahverengi makarna, fasulye, baklagiller hepsi çözünebilir yağlar açısından zengin gıdalardır.

1902450_1437660944

-Yağlar

Yapılan çalışmalar, kilo vermenize yardımcı olan herhangi bir diyetin belimizdeki iç organ yağını santimetre değerini düşürmenize yardımcı olacağını göstermektedir.

Aşırı obeziteye sahip kişilerin kilo alma ve üzerine visseral yağ depoları eklenmektedir.

Enerji ve sağlıklı metabolizma için çok önemlidir. Trans yağlardan kaçının ve doymamış yağları tercih edin.

-Protein ağırlıklı beslenin

Protein karın şişkinliğini azaltmaya ve daha az yağ üretmeye sahip olduğu belirlenirken, protein açısından zengin gıdalar çabuk acıkmanızı önleyerek tokluk hissi verir.

foods-to-eat-to-lose-belly-fat

-Uyku

Uyku ve yemek yakından bağlantılıdır, ve çalışmalar az uykunun obezite riskiyle ilişkili olduğunu göstermektedir. Uykusuzluk enerjiyi bitirir, iştahı artırır ve metabolizmayı bozduğu gibi hormonlara zarar vererek ve aşırı yemeye sebep olduğu belirlenmiştir.

article-2383180-15d137b4000005dc-984_634x429

-Stres

Yapılan bir çok araştırmada stres ile aşırı yağlanma arasında bağlantılar olduğunu göstermektedir. Stres kilo alımı ile ilişkili olan kortizol hormonunu serbest bırakır. Psikoterapi stresle baş etmeye yardımcı olabilir.

untitled-11

-Kaslarınızı esnekleştirin

Kaldırma ağırlıklı spor yaptığınızda vücudunuzdaki yağları azaltabilirsiniz. Metabolizmanızı hızlandırarak karnınızdaki yağların parçalanmasını sağlayacaktır. Hızlı yürüyüş ve koşu belinizi inceltmeye ve karın yağlarınızı azaltmaya yardımcı olacaktır.

yoga-asanas-to-reduce-belly-fat

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı