Güzellik

Yasemin Çiçeğinin ve Yağının Özellikleri

Yasemin Çiçeğinin ve Yağının Özellikleri

Yaseminin güzel kokulu çiçek olasının yanında sağlık açısndan da bir çok yararları vardır. Yasemin esansiyel yağı antidepresan, antiseptik, afrodizyak, gevşetici, balgam söktürücü, kas ağrılarına iyi gelir  ve aroma terapide kullanılır.  Yasemin romatizmal kaynaklı ağrılara iyi gelir, cinsel soğukluğa karşı etkilidir, cildi sıkılaştırır ve parlatır.

Yasemin çok güzel bir çiçek olmakla birlikte kokusunu alan kendinden geçecek kadar etkili, romantik ve hoş bir çiçektir. Yasemin çiçeğinin çiçek dilinde anlamı güzelliğin ve çekiciliğin sembolü olan yasemin tüm bu özelliklerini zarafetiyle ve sadeliği ile tamamlamaktadır.

Ressamların tablolarında yasemin çiçeği, roman kahramanlarının adı yasemin bir çok yaşam öyküsüne konu olarak büyülemiştir. Romantizm, aşk ve sevgi sevgili çiçeğidir.

jasmine-essential-oil-benefits-uses-scientific-research

Yasemin esansiyel yağının sağlığa faydaları:

-Antidepresan, yasemin yağı kokusu ile hoş ve canlandırıcı etkiye sahiptir, aynı zamanda depresyona iyi gelir. Şiirsel duygular uyandırır, aromatik etkisi ile enerji artışı yaşatır serotonin hormonu vücutta artış sağlayarak depresyonu ortadan kaldırır.

000152493_5

-Antiseptik, çok iyi bir dezenfektandır,bakteri, mantar enfeksiyonları ortadan kaldırır. Soğuk algınlığına ve öksürüğe iyi gelir.

-Afrodizyak, romantik ve aşık hissettiren bir gücü vardır. Libido duygularını geliştirir, gücü olduğu için aşk ruhunu ortaya çıkarır. Cinsel soğukluk ve cinsel sorunlara iyi gelmektedir.

-Akne ve yara izleri, aknenin bıraktığı izleri kapatır, hamile kadınlarda oluşan çatlaklara sürüldüğünde kapatıcı etkisi vardır.

-Balgam söktürücü, solunum yollarını rahatlatır tıkanıklıkları açar.

-Uykuya yardım eder, kokusu ile rahat huzurlu ve derin bir uyku çekersiniz, yatak odasında sık sık kokusunu bulundurun.

Accueil_1

–   Menstrasyon ağrılarına, iyi gelir, yorgunluk, mide bulantısı, stres gibi menstrasyon sorunlarında rahatlatıcı özellikleri vardır.

-Cilt sağlığı, yasemin yağı özellikle kuru ciltlerde tedavi amaçlı kullanılabilir, ancak açık yaralarda kullanılmamalıdır. Egzama ve dermatit gibi cilt hastalıklarında kullanılmaktadır.

DMCA.com Protection Status
Yorum yazmak için tıklayın

Yorumdan Ayrıl

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Yukarı