Güzellik

Ülkelere Göre Kadınların Güzellik Sırları

Yayınlanma tarihi

Her ülke kadınlarının kendilerine özgü güzellik sırları vardır. Meksika kadınlarının Aztek genlerini taşımaları farklı bir güzellikleri ortaya çıkarken, kadınların ülkelerinde  yetişen doğal beslenme kaynaklarının da etkisi olduğu anlaşılmıştır.

Dünya kadınları üzerinde yapılan araştırmalarda onları nelerin güzelleştirdiğinin sırlarını söylediler, işte sizinle paylaşacağımız güzellik sırları:

Avustralya: Kakadu eriği

Kakadu erik Avustralya’da yetişen bir tür, tıbbi-antiseptik, şifa ve besin kaynağı binlerce yıldır tüketilmektedir.

Portakallarda bulunan C vitaminin 50 kat daha fazla C vitamini bulunan kakadu eriği, cildi parlatır, aydınlatır, yenilenmesini sağlarken dış etkenlerden de korumaktadır.

Hücrelere zarar veren serbest radikallerle mücadele ederek kollajen üretimini artırır, hücre yenilenmesini sağlar ve yaşlanma etkilerini yavaşlatır.

E vitamini gibi antioksidanlarla yüklüdür, ayrıca anti-inflamatuar, galik asit ve elastikiyet artırıcı elagik asit gibi fitokimyasallarla doludur.

Hiperpigmentasyonu azaltır, yaşlılık etkilerini azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Çin:İnci tozu

Tatlı su veya tuzlu su incilerinden yapılan inci tozundan yapılır. Çin’deki kadınlar, yaşlanma önleyici, cildi temizleyen, yumuşatan ve sıkılaştırıcı özelliklerinden dolayı inci tozu kullanılır.

Amino asitler, B vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, çinko, demir mineraller güzellik hazinesi parlaklığı artırır, melanin üretimini azaltır, iltihabı yatıştırır, kollajeni yeniden üretir.

Yüzdeki kusurları azaltır, cilt tonunu düzeltir ve ışıma sağlar.

Finlandiya:Arctic cloudberry

Çok kıymetli bir cilt bakım maddesidir, Finlandiya bataklık ve ormanlarında yetişen meyve omega dolu, linoleik ve alfa-linoleik asit, A, C, E, fenoller ve antioksidanlar yüklüdür.

Cildin gençleşmesini sağlarken, genç ve parlak güzelliği artırıcı olağanüstü bir meyvedir.

Hırvatistan:Nettles

Hırvatistan kadınları saç foliküllerini iyileştirerek  saçların büyümesini sağlar, kaşıntılı saçlı deriyi iyileştirir, cildin rengini açar.

Bizim ülkemizde de bilinen ve çok kullanılan ısırgan otu, Hırvat kadınlarının da güzellik için vazgeçemedikleri bitkidir.

Isırgan otu, demir, potasyum, magnezyum ve kalsiyum bakımından zengin kan dolaşımını artırır ve cildi sıkılaştırır.

Hindistan:Zerdeçal

Hindistanlı kadınlar güzelliklerini zerdeçal bitkisine bağlamaktadırlar. Hint yemeklerinde zerdeçal ve baharatların çok kullanılması geleneksel korunan güzellik sırlarından biridir.

Düğün öncesi yüzlerine ve vücutlarına zerdeçal macunu uygularlar. Zencefilin akrabası olan zerdeçal anti-inflamatuar, antioksidan ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.

İsrail:Etrog

İsrail’de narenciye türü bir meyvesi yüzyıllar boyunca şifa verdiği için kullanılmıştır.

Cildi canlandırır ve parlatır, İsrail kadınlarının güzellik sırrı bu meyvede saklıdır.

Japonya:Pirinç

Japon kadınlarının sıkça kullandıkları pirinç, sadece yemekte değil pirinci haşladıkları suyu ile gün boyunca yüzlerini silerler, maskelerini de yaparak güzel ve pürüzsüz cilde sahip olurlar.

Cildi temizlerler, pul pul dökerek alttan genç cildin gelmesini sağlayarak güzelleşirler, E vitamini gibi besin maddeleri, antioksidanlar açısından zengin olan pirinç suyu yüzdeki kir ve fazla yağın giderilmesini sağlar.

Pirinç suyu serbest radikallerden cildi koruyarak, lekeleri temizler, kırışıklıkları azaltır ve hiperpimentasyonu azaltır.

Meksika:Prickly pear cactus

Aztekler tarafından büyülü bir bitki olan kakatüs, armutları Meksika’da bilinen doğal ilaçlardan biridir.

Özellikle olgun ciltlerde, hasar görmüş ciltlerde ve tüm hasar görmüş cilt türlerinde rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Kaktüs meyveleri yağı, antioksidanlar, amino asitler, esansiyel yağı asitleri ve flavonoidler ile sıkıştığı için anti-aging ve anti-inflamatuar özellikleri ile cildi nemlendirir, yatıştırır, canlandırır ve iyileştirir.

Yorum yazmak için tıklayın

Çok Okunanlar