Güzellik

Tırnaklar Neden Kırılır?

Yayınlanma tarihi

Bazı sağlık koşulları, tırnakların dış ortamlardan etkilenmesi veya uzun bırakılmasından kaynaklanan tırnak kırılmalarıdır. Bazen sağlık sorunlarından kaynaklanan kırılma veya soyulma varsa herhangi bir hastalık belirtisi olabilir.

Tırnaklar Neden Kırılır ve Tedavisi Nedir?

-Nem

Eğer kemik hastalıkları varsa ve yeterli su içilmiyorsa tırnak kırılmaları olabiliyor. Birde sürekli eller suyun içerisindeyse özellikler bayanların bulaşık ve çamaşırları ellerinde yıkamaları tırnak kırılmalarına neden olur.

-Tırnak yeme

Tırnakları ısırma bölünme ve soyulmalara neden olur. Tırnakların kesildikten sonra törpü yapılmaması tırnak kırılmalarına  ve ayrılmalarına yol açar.

-Kimyasallar

Ev işlerinde kullandığımız çamaşır suları gibi kimyasallar tırnakların kırılmasına neden olurken, oje çıkarıcılar ve yapıştırıcılarda tırnak kırılma ve soyulma nedenleridir.

-Hipotiroid

Tiroit bezinde oluşan hormonal rahatsızlıklar ve eksiklikleri tırnak kırılma sebeplerindendir.

-Demir eksikliği

Demir eksikliği de kırılgan tırnaklara neden olmaktadır. Demir eksikliği soğuk eller ve ayaklara, solgun cilde, kötü iştah ve baş ağrısına da neden olmaktadır.

Bazı tırnak yeme hastalıkları, Demir ve Kalsiyum hastalıkları tırnak kırılmalarına sebep olmaktadır. Özellikle ev hanımları kimyasallarla sürekli haşır neşir oldukları ve elleri sürekli suyun içinde olduğundan daha sık tırnak kırılmaları ve soyulmaları yaşamaktadırlar

 

Tırnaklarınızın sağlıklı ve güçlü olmasını istiyorsanız öncelikle vitamin eksikliğinizin giderilmiş olması gerekir, daha sonra kremler ve çeşitli koruyu ürünlerle korumalısınız. Çok fazla su altında elleri bırakmamak ve kurulamak gerekir. Tırnak yeme alışkanlığı olanlarda acı oje sürerek tırnak sorunlarından kurtulmuş olur.

Yorum yazmak için tıklayın

Çok Okunanlar