Sağlık

Sardunya Uçucu Yağının Sağlığa Etkileri

Yayınlanma tarihi

Sardunya yağının büzücü, kanamayı durdurucu, yaraları iyileştirici, hormonal dengeyi rahatlatıcı, cilt lekelerini hafifletici, stres ve depresyonu önleyici, menopoz belirtilerine iyi gelici, böbrek sağlığını artırıcı ve kan basıncını düşürücü özelliklere sahiptir.

 

Sardunyanın gövde ve yapraklarının buhar yardımıyla damıtılmasından elde edilir. Bu yağın içerisinde mirsen, limonon, menton, linaloal, granil, asetat, stronelol, geraniol bulunmaktadır.

 

-Büzücü olarak sardunya esansiyel yağı kaslar, bağırsaklar, deri, doku ve kan damarlarının ve karın kaslarının kasılmasını sağlar. Diş etlerinin sarkmasında ve diş kaslarında iyileştirici özellikleri vardır. Erken yaşlanma etkilerini ve kırışıklıkları önlemektedir.

  

-Antibakteriyel, sardunya esansiyel yağı bakteri ve mikropları önler, bağışıklık sistemini güçlendirir.

-Yaralar sardunya yağı yaraları, kesikleri iyileştirme özelliğine sahiptir. Cilt izleri, sivilce çıban gibi yaraları iyileştirir, kan dolaşımını düzenler aynı zamanda melanin oluşumuna yardımcı olur.

İdrar söktürücü özelliği vardır, çok hoş aroması canlandırıcı özelliği, Alzheimer ve bunama gibi hastalıkların durdurulmasına yardımcı olur.

 

Nörodejeneratif hastalıklarda çeşitli işlevleri vardır, vücuttaki hormonlar, enzimler, asitler ve safra salgılanmasını düzenleyen endokrin bezlerini etkileyerek vücudun düzgün çalışmasını sağlar. Bağırsak solucanlarından kurtulmaya yardımcı olur.

Akne tedavisinde ve cilt hastalıklarında, egzama, nevralji, yanık, menapoz sendromları, kronik depresyon tedavisinde ve zihin işlevlerinin iyileştirilmesinde kullanılır.

Not: Emziren annelerin ve gebelerde kullanılmamalıdır.

Yorum yazmak için tıklayın

Çok Okunanlar