Sağlık

Sabah Kalkar Kalmaz Limon Suyu İçin!

Yayınlanma tarihi

Limon suyu, sabah kalktığınızda  güne başlamak için basit ve en iyi içeceklerden biridir, içinizi temizleyecek keskin tadı ile güne uyanmanızı sağlayacaktır.

Limon suyu içinde bulunan doğal enzimler, vitaminler ve antioksidanlar sindirim sistemini çalıştıracak ve konsantrasyonu artıracaktır.

 

Sabahları limon suyu içmeniz için gerekli nedenler:

1-Taze limon suyu, şişkinlik, bağırsak gazları ve mide ekşimesi gibi sindirim problemlerini hafifletmeye ve önlemeye yardımcı olmaktadır.

2-Taze limon suyu, antiseptik özellikleri ile karaciğeri ve böbrekleri temizleyerek günlük enerjinizi artırmaktadır.

3-Taze limon suyu, günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılarken, ayrıca folat, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi mineralleri vücudunuza girmesini sağlamaktadır.

4-Taze limon suyu, mineral içeriği yüksek, içinde bulunan sitrik asit vücudun alkalileşmesini sağlamaktadır.

5-Taze limon suyu, kabızlık ve diyarenin önlenmesine yardımcı olmaktadır.

6-Taze limon suyu, cildi iyileştirerek yüksek C vitamini sayesinde  yaraları iyileştirerek cildin güzelleşmesini sağlar.

7-Taze limon suyu, antibiyotik ve antioksidan özelliklerinden dolayı vücuda detoksifikasyon yapmaktadır.

8-Taze limon suyunda bulunan glukozitler anti-kansorejenik özellikler sahip olacak flavonoidler barındırarak vücudu korumaktadır.

9-Taze limon suyu, karaciğerin yağı sindirebilmesi için safra kesesinin safra üretmesine yardımcı olmaktadır.

10-Taze limon suyunun antibakteriyel özellikleri ağız içindeki zararlı toksinleri ve bakterileri yok ederek sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır.

11-Taze limon suyunun antibakteriyel özellikleri boğaz enfeksiyonlarının iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

12-Taze limon suyu, vücutta üretilen mukus ve balgam miktarını düşürerek, vücutta mukus üretim seviyelerini azaltmaya yardımcı olur.

13-Taze limon suyu, yağ yakmaya yardımcı olarak kilo kaybına neden olmaktadır.

14-Taze limon suyu, sitrik asit içerdiği için yağ oluşumunu önlerken karın yağlarının parçalanmasına yardımcı olmaktadır.

15-Taze limon suyu, kötü ağız kokularının giderilmesi ve önlenmesine yardımcı olmaktadır.

16-Taze limon suyunu bir bardak ılık suyun içine katarak içtiğinizde cildiniz parlayacak ve toksinlerden arınmış bir cilde sahip olacaksınız.

17-Taze limon suyu, antioksidan ve antibiyotik özellikleri nedeniyle mide bulantılarını gidererek sağlığınıza yardımcı olacaktır.

Yorum yazmak için tıklayın

Çok Okunanlar