Moda

Moda Tarz ve Stilleri

Yayınlanma tarihi

Moda stil ve çeşitleri:

1.Bohem

 

 

 

2.Şık

3.Klasik

 

 

4.Egzotik

5.Romantik

6.Sofistike

7.Batı tarzı

8.Seksi

9.Geleneksel

10.Punk

11.Gotik

12.Rock

Moda stilleri aslında kişilik ve tarz meselesidir. Tüm giysilerde moda bir tür renklerin, desenlerin, çizgi ve renklerin ortak temalarını iletmek ve görünüm oluşturmaktır. Örneğin bilinçli giysi seçmeniz sizin tarzınızı moda stilinizi ve kişiliğinizi ortaya koymaktadır.

Bohem tarzı sanatsal gösterişli, bazı egzotik desenleri aynı zamanda karmaşık ruh hali ile birlikte çingenelerden esinlenerek, zincirler, eşarplar, geleneksel olmayan her tür giysi kabulüdür.

Gösterişli aynı zamanda yaratıcı ve düşünür, tarzı benzersiz şeyler seçmek, kendi  giyim ve takılarını kendi oluşturur.

Şık moda ile eş anlamlıdır. Bu tarzı tercih eden kişiler çarpıcı, akıllı klasik ve şık tasarımları tercih ediyorlar.

Şık stil güçlü renklere uyarlanmış aksesuarlar seçer, ama cafcaflı değil.

Klasik tarz konforu ifade eden denge odaklıdır. Beyaz gömlek, pantolon ve deri çizmeler onların vazgeçilmezidir. Klasik giyim mükemmel bir kumaş, kusursuz terzilik, temiz derli toplu ve istikrarlı ve denge odaklıdır. Moda onlara göre sade şıklığı temsil etmektedir.

Egzotik, bu tarz heyecan verici, farklılık duygusu ve çarpıcı demektir. Gizemli ve merak uyandıracak tarz olarak gösterilebilir. Zengin dumanlı renkler, gizemli ve süslü desenler, orman ve ağaç çiçek baskılar, yanar döner kumaşlar, parlak mücevherler, mozaikler giyim tarzı merkezleridir.

Gösterişli, enerjik, asimetrik abartılı, saçaklı, çok renkli ve  saçaklı tuhaf baskılar yoğun parlak renklere sahip olabilir.

Romantikler, sık umutsuz ya da tedavi edilemez denir, ama gerçekte romantizm arayan, umut eden bir idealist. Giyim tarzı genellikle çiçek, kalpli desenler, eğri çizgiler yumuşak kumaşlar ve aksesuarlar kullanırlar.

Seksi genellikle diğer kadınları rahatsız etmek ve erkeklerin dikkatini çekmek amaçlı olabiliyor. Üstleri sıkı oturan, genellikle stiletto topuklar, dar etek ve şortlar ile eşlik eden kıyafet tarzlarıdır.

Sofistike, bu tarzdan insanlar çok memnun değildir. Ayrım, kültür farklılıkları ve kalite belirlemek amaçlıdır. Zarafetin ötesinde kültür ve lüks  sosyeteden olmak istiyorum diyenlerin tarzıdır.

Batı tarzı kovboy temaları, çiftlik te çalışmak ya da yaşamak isteyenlerin tarzını oluşturmaktadır. Mavi Jean, tishirt, kot ceket, saçaklı ceket ve yelekler, kovboy şapkası ve çizmeleri deri kemerler tarzlarıdır.

Geleneksel, moda stilleri sağlıklı ve mantıklı, kibar, pratik, her zaman uygun elbise ekose flanel gömlekler, klasik siyah elbiseler tercihleridir.

Punk tarzı, İkinci Dünya Savaşı sonrasında başlamış ancak 1970’ ler de popüler olmuştur. Amacı sinirli ve agrasif olmaktır.  Anti materyalist  düzene karşı çıkan, parlak renkler, jean, patenci sitiller, bilek bantları, renkli ve farklı kesilmiş saç modeller, deri ve leopar desenler tarzlarıdır.

Birde bizim tabirimizle erkek Fatma var. Pembe giymek istemeyen, çizgili gömlekler, sarkık ve salaş kıyafetler tercihleridir.

Rock, ucuz ve yıpranmış kıyafetler, yırtık kotlar, deri ceketler bol kıyafetler tarzlarıdır.

Gotik, alt kültürden etkilenmiş bir moda tarzıdır. Siyah saç, siyah oje ve siyah giysiler tercihleridir.

1 Yorum

Çok Okunanlar